Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Μεγάλη προβολή της Μεσσηνίας από την ΕΡΤ

Με συνεχόμενα αφιερώματα που ξεκίνησαν το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή, η ΕΡΤ προβάλλει σε όλο τον κόσμο -μέσω του δορυφορικού της προγράμματος- την ιστορία, τις ομορφιές και τα προϊόντα της Μεσσηνίας στην πρωινή της εκπομπή (6-10 π.μ.).
Συγκεκριμένα, προβλήθηκαν τα τοπικά μας προϊόντα όπως το λάδι (ομάδα παραγωγών “Νηλέας“ από τη Χώρα), οι βιολογικές καλλιέργειες (με δηλώσεις του αντινομάρχη Σωτ. Παναγιωτόπουλου), οι υπέροχες ακτές του νομού (Βοϊδοκοιλιά κ.λπ., με δηλώσεις του δημάρχου Νέστορα Τάσου Τσορώνη). Επίσης, η εκπομπή έκανε αφιέρωμα στο Μανιάκι κι έδειξε στιγμιότυπα από τους εορτασμούς της επετείου θυσίας του Παπαφλέσσα. Εγινε δε αναφορά στο ξακουστό καλαματιανό μαντίλι, με πλάνα από τον αργαλειό που χρησιμοποιούν οι καλόγριες για την κατασκευή του - ενώ αρκετό τηλεοπτικό χρόνο κατέλαβε το αφιέρωμα στο μοναδικό ψαροχώρι του Μάραθου και τις ντόπιες πρωτότυπες συνταγές γεμίσματος της σαρδέλας κ.ά.
Η εκτενής αναφορά στη Μεσσηνία θα συνεχιστεί και τα επόμενα Σαββατοκύριακα, με θέματα από τη Στούπα και τη ζωή του Νίκου Καζαντζάκη, αφιέρωμα στο μοναδικό βαλσάμικο ξίδι Παπαδημητρίου, στο καλαματιανό ούζο Καλλικούνη, στο τυποποιητήριο λαδιού της ΑΓΡΟΒΙΜ, καθώς και πολλά ακόμη θέματα που προβάλλουν τον νομό. Οι τηλεθεατές έχουν έτσι την ευκαιρία να παρακολουθούν, μέσα από την κάμερα του Αλέξη Μανιάτη και το δημοσιογραφικό λόγο του συντοπίτη μας δημοσιογράφου της ΕΡΤ Γιώργου Σκρομπόλα -που κατάγεται από τη Χώρα-, μαγευτικές εικόνες και περιγραφές από τη «Μακαρία Γη».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 04/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου