Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Στο Πεκίνο η Ιθωμαία φλόγα από τους μοτοσυκλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”

Την Ιθωμαία φλόγα και ελιές, κότινο και γροθάρι, από το Κολυμπάρι της Κρήτης και την Αρχαία Μεσσήνη αντίστοιχα, θα μεταφέρουν στο Πεκίνο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι μοτοσυκλετιστές των “Δρόμων της Ελιάς”, που μετέχουν στην 63η Παγκόσμια Συγκέντρωση Μοτοσυκλετιστών στη Γιάλοβα. Θα μεταφέρουν έτσι το μήνυμα της ειρήνης από τη Μεσσηνία και την Ελλάδα στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου, που φέρνει κοντά όλους τους λαούς.
Χθες το απόγευμα, παρουσία μοτοσυκλετιστών, με επικεφαλής τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργο Καραμπάτο, που έφθασαν με τις μηχανές τους από τη Γιάλοβα και κατοίκων - φίλων της Αρχαίας Μεσσήνης, έγινε η αφή της Ιθωμαίας φλόγας, στο Ασκληπιείο του αρχαιολογικού χώρου. Ηταν μια σεμνή και όμορφη τελετή, όπου η πρωθιέρεια Σταυρούλα Χριστάκη άναψε τη φλόγα από τον Ιθωμάτα Δία. Στην εκδήλωση που συντόνισε ο Γιάννης Λινάρδος, χαιρετισμούς απηύθυναν ο δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΑΜ Παναγιώτης Τσιμόγιαννης. Ο δήμαρχος Κολυμπαρίου Κρήτης Πολυχρόνης Πολυχρονίδης και η ηθοποιός (με κρητική καταγωγή) Μαρία Τζομπανάκη προσέφεραν στον κ. Καραμπάτο έναν κότινο (από τις Ανω Γούβες) για να τον μεταφέρει μαζί με τους μοτοσυκλετιστές στο Πεκίνο.
Η Ιθωμαία φλόγα μεταφέρθηκε με πομπή στην πλατεία του χωριού, όπου άναψε σε βωμό. Εκεί ο δήμαρχος Ιθώμης προσέφερε στον κ. Καραμπάτο ένα γροθάρι ελιάς, που οι μοτοσυκλετιστές θα πάρουν μαζί τους στο Πεκίνο. Οι πρόεδροι του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρχαίας Μεσσήνης Δημήτρης Κουβελάκης και του “Θάμυρι” Βαλύρας Νίκος Μπάκας αναφέρθηκαν στη στήριξη της Ιθωμαίας φλόγας στους “Δρόμους της Ελιάς” και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Σήμερα στις 8.30 το πρωί οι μοτοσυκλετιστές ξεκινούν από τη Γιάλοβα για τη διαδρομή Μεσσηνία - Πεκίνο - Μόσχα.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/07/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου