Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2008

Για τον φίλο μου Τάκη Αλεξάκη πάλι.

Στις 23/09/2008 μετέφερα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» άρθρο του συντάκτη Γ. Σ. με επικεφαλίδα «Θυμήθηκαν τον Θαν. Φιλιππόπουλο». Στο τέλος έκανα ένα σχόλιο που ήταν το εξής: Θα το λάβω σαν σωστό γιατί δεν το υπογράφει ο Αλεξάκης. Αυτό το παιδί έχει μια μανία να πιστώνει έργα σε αυτούς που ούτε καν έχουν σχέση με αυτά και να χρεώνει σε άλλους αυτά που δεν τους ανήκουν.
Κώστας...
Ένας φίλος ανώνυμα απαντά στο σχόλιό μου ως εξής:
-nai kala
-diladi an to egrafe o alexakis de tha simfonouses??ti karagkiozilikia einai auta reeee??

Αν το είχε γράψει ο Αλεξάξης, ανώνυμε φίλε, θα μπορούσε να είχε γίνει το 1/10 στην πραγματικότητα και ο φίλος μου ο Τάκης να είχε γράψει και 100 επιπλέον που δεν θα είχαν καμία σχέση με το γεγονός. Αυτό το παιδί διαστρεβλώνει συνεχώς την αλήθεια και την παρουσιάζει όπως αυτός θέλει. Έχω πολλές φορές αναφέρει περιπτώσεις. Σχετικά με το άρθρο του τώρα, κατά την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Πύλο, χαρακτηρίσει έναν πανεπιστημιακό που έχει δώσει αίγλη και δημοσιότητα στην Πύλο, σαν ξένο σώμα. Γιατί θέλει να του ζητήσει (ο καθηγητής) δημόσια συγνώμη; Επειδή είπε την αλήθεια; Γιατί τον ενόχλησε η αλήθεια, σχετικά με την «προσφορά» (δική του η λέξη) της δημαρχοντίας Βρεττάκου όταν και παραχωρήθηκε το παλιό Γυμνάσιο Πύλου στο ινστιτούτο; Δεν θα έπρεπε να αναφερθεί η ουσιαστική συμβολή του τότε δημάρχου στην προσπάθεια του ινστιτούτου;
Στο δημοσίευμα-οχετό προς τον πανεπιστημιακό Λεωνίδα Ρεσβάνη, σχετικά με την ομιλία του κατά την επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας πριν λίγες ημέρες στην Πύλο, θα πω το έξης. Πως είναι δυνατόν ένας ρεπόρτερ, όπως θέλει να παρουσιάζεται, αγνοεί (;) ότι και πριν, επί δημαρχίας Βρεττάκου (και όχι μόνο επί Φιλιππόπουλου), ο πρώην πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος είχε επισκεφτεί την Πύλο την 28η Αυγούστου του 1997; Με την απόφαση αρ. 111/1997 το τότε δημοτικό συμβούλιο μάλιστα τον ανακήρυξε επίτιμο Δημότη του Δήμου Πύλου. Πιστεύει κάποιος πως αν αυτό δεν είχε γίνει επί των ημερών μας αλλά επί Φιλιππόπουλου ή Χρονόπουλου θα ήταν δυνατόν να το είχε ξεχάσει ο Τάκης; Όχι, βέβαια. Μόνο η εποχή Βρεττάκου στον δήμο είναι νεκρή περίοδος στον εγκέφαλο του Τάκη. Εδώ όμως ξέχασε στο, απύθμενου θράσους όσο και το φρέαρ των Οινουσσών, άρθρο του να μας ξαναθυμίσει ότι λίγο καιρό πριν μας είχε γράψει: « Όταν ο Φιλιππόπουλος εξελέγη δήμαρχος μια από τις πρωταρχικές του σκέψεις, την οποία θεωρούσε σημαντικότερη (σ.σ. !!!!!!!!) όλων, ήταν η διαδικασία απελευθέρωσης του συγκεκριμένου κτηρίου (σ. σ. παλιό Γυμνάσιο) από τον «Νέστορα». Μετά μας κάνει αναφορά στην συνάντηση (που ευτυχώς βρισκόταν εκεί και την μάθαμε και εμείς) και έτσι πληροφορηθήκαμε ότι για τέσσαρες ώρες προσπαθούσαν (Φιλιππόπουλος, Τσαρπάλας και Αλεξάκης) να πείσουν τον καθηγητή να τους δώσει πίσω το κτήριο. Γι’ αυτή την προσφορά του Φιλιππόπουλου στο ερευνητικό κέντρο ήθελε να κάνει αναφορά ο καθηγητής; Γι’ αυτό ήθελε να ευχαριστήσει τον πρώην Δήμαρχο; Δεν ντρέπεται που τα γράφει αυτά; Αυτός όμως είναι ο ρεπόρτερ Αλεξάκης. Θαυμάστε τον.
Κώστας....

3 σχόλια:

  1. πολυ γκρινια ρε παιδια.και ειστε και φιλοι!τελικα νομιζετε οτι ο κοσμος της πυλου ειναι ηλιθιος.ολοι γνωριζουμε ποιανου τα συμφεροντα κατα καιρους εξυπηρετειτε. ελεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εγώ πολύ απλά βλέπω να βγαίνει στην επιφανεια ενα μισος προς αυτον τον δημοσιογράφο... εχοντας παρακολουθήσει πολλές φορές αρθρα και απο τις δυο μεριες βλεπώ τον κυριο κωστα να γραφει μονο για να απαντήσει στα αρθρα του κ αλεξάκη σχολιάζοντας παντα αρνητικά και με εντονο υφος τα λεγόμενα του....αντίθετα δεν βλέπω ποτε τον κ. αλεξακη να μπαινει στον κοπο να απαντησει...μηπως εδω υπαρχει καποια εμμονή ή καποιου είδους κομπλεξ απο τη μια μερια???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φίλε μου καλέ και ανώνυμε, μόνο κομπλεξικός δεν είμαι. Εκείνο που με στεναχωρεί είναι ότι ο φίλος και συμμαθητής μου Τάκης Αλεξάκης έχει μια μανία να παρουσιάζει μονόπλευρα τα πράγματα ή σε άλλες περιπτώσεις να κρύβει την αλήθεια. Του απαντάω σε θέματα που γνωρίζω πια είναι ή αλήθεια ή σε θέματα που δεν αναφέρει καν πια είναι η αλήθεια. Αυτό και μόνο. Το ότι δεν μου έχει απαντήσει ποτέ είναι γιατί δεν έχει κάτι να απαντήσει τη στιγμή που έχει γράψει κάτι που και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν είναι αληθές. Είναι η γνωστή μέθοδος του. Πες το αρκετές φορές και όταν κάποιος δεν το αντικρούσει οι πολλοί και ανυποψίαστοι θα το πάρουν για σωστό. Εσένα σου αρέσει η μέθοδος αυτή; Αν ναι, είναι δικό σου πρόβλημα. Εμένα πάντως δεν μου αρέσει καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή