Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Εκδήλωση στο κάστρο Πύλου για τον πολιτισμό στη Μεσσηνία

Οι πολιτιστικές δράσεις της Μεσσηνίας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στο κάστρο της Πύλου στις 15 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στην οποία θα συμμετέχουν εθελοντικά φορείς, οργανισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι. Με τίτλο “Μεσσηνίας άνθρωποι -Μεσσηνίας γεύσεις“ η εκδήλωσηεντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ “Μεσσηνίας όψεις“. Ετσι με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσίασης της μεσσηνιακής διατροφικής μας κουλτούρας, που έγινε στη Γιάλοβα στις 10 και 11 Ιουλίου με αφορμή τη διοργάνωση του 63ου Rally FIM 2008, πραγματοποιείται η εκδήλωση στην Πύλο με στόχο την παρουσίαση της μεσσηνιακής κουζίνας και γαστρονομίας, την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 6 μ.μ. θα γίνει υποδοχή των προσκεκλημένων στο κάστρο της Πύλου και καλωσόρισμα με προσφορά σπιτικών γλυκών και ποτών από γυναίκες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού. Την έναρξη θα κάνει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Διονυσία Χρυσομπόλη και θ‘ ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες.
Συγκεκριμένα θα μιλήσουν: η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, πρόεδρος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Η συμβολή της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας». Ο Αριστείδης Δουλαβέρας, λέκτορας Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Γυναίκα και παραδοσιακή διατροφή». Ο Σπύρος Φουντάς, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Ο ρόλος των αγροτικών προϊόντων στη Μεσσηνιακή Γη». Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια από το άλμπουμ «Ποια πάθη από τον έρωντα».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 10/09/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου