Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Κινηματογραφικό... χουνέρι στη ναυμαχία του Ναβαρίνου ΜΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΟ ΝΙΚΟ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

image image image

Για χρόνια θα θυμούνται στην Πύλο τον φετινό εορτασμό της επετείου της ναυμαχίας του Ναβαρίνου, καθώς την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης από την πλευρά του λιμανιού, δίπλα από τα στρατιωτικά αγήματα εμφανίστηκε ένας ρακένδυτος άντρας με σκισμένα ρούχα, ατημέλητα μαλλιά και μούσια, μ‘ έναν μεγάλο ξύλινο σταυρό στον ώμο του με την επιγραφή ΜΜΜ. Την αρχική σαστιμάρα από όλους ακολούθησε η έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας αλλά και των μέσων ενημέρωσης, που έσπευσαν προς τα εκεί ενώ ήδη τον συγκεκριμένο άνθρωπο είχαν περικυκλώσει αρκετές κάμερες. Μέσα σε κλίμα πανικού οδηγήθηκε στην άκρη του λιμανιού, στο χώρο του πάρκινγκ μακριά από την παρέλαση και τους επισήμους, και εκεί όλοι αναγνώρισαν στο πρόσωπο του ανθρώπου αυτού το γνωστό ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο. Το όλο σκηνικό αποτελούσε μέρος γυρίσματος της ταινίας που ετοιμάζει αυτό τον καιρό, των “Ιππέων της Πύλου“. Το όλο σκηνικό από ό,τι φάνηκε έγινε χωρίς προηγουμένως να έχει ειδοποιηθεί κανένας, και έτσι, όπως ήταν φυσικό προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση τραβώντας τα βλέμματα όλων προς τα εκεί, μακριά από την παρέλαση. Οι αρχές μη γνωρίζοντας τι συμβαίνει προσπάθησαν άρον άρον να τον απομακρύνουν από τον χώρο. Στην άκρη που οδηγήθηκε, ο κ. Καλογερόπουλος εξήγησε στους αστυνομικούς τι συνέβη αλλά και γιατί το έκανε - αφού ήταν μέρος της ταινίας που γυρίζει. Οταν μάλιστα ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους τι ήταν όλο αυτό, αρκέστηκε να μας πει «παιδιά, όλα καλά». Αφού δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις το θέμα στην συνέχεια δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν κανονικά.
Πάντως αν κάποιος ήταν αρκετά «ψυλλιασμένος» μπορούσε κάτι να καταλάβει από την αρχή, αφού στο χώρο από το πρωί υπήρχαν αρκετές κάμερες επαγγελματικού επιπέδου και ολόκληρη οργάνωση για ηχογράφηση. Σίγουρα όμως το μυαλό κανενός -όπως και το δικό μας- δεν πήγε στο τι θα μπορούσε να ακολουθήσει. Oπως και να έχει το γεγονός, είτε με χιούμορ που το είδαν αρκετοί είτε ως ένα συμβάν που δεν ταίριαζε με τον εορταστικό χαρακτήρα της μέρας, το σίγουρο είναι ότι «Οι Ιππείς της Πύλου» χαρακτήρισαν την 181η επέτειο της ναυμαχίας του Ναβαρίνου.

Κ.Μπ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/10/2008

1 σχόλιο:

  1. αν εγω εβγαινα ετσι ξερεις τι ξυλο θα ετρωγα απο τουσ αστυνομους.Αλλα βλεπεισ οποιος ειναι κατω απο την ομπρελα του καπετανιου ,ουτε βρεχεται,αλλα μπορει ο ιδιος να κατευθυνει την βροχη

    ΤΑ ΡΕΝΤΙΚΟΛΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΝ ΜΥΡΙΣΤΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΠΩΣ Ο ΚΑΡΧΡΙΑΣ ΤΟ ΑΙΜΑ. ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΟΛΙΑΣΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή