Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση στην παραλία της Μεθώνης

Τη β’ φάση της ανάπλασης στην παραλία της Μεθώνης ολοκληρώνει αυτές τις μέρες ο δήμος και την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσει το έργο των ασφαλτοστρώσεων. Παρεμβάσεις ετοιμάζονται και στη Φοινικούντα, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ενημέρωση από τον κ. Μιχελή:
- Ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες η β’ φάση της ανάπλασης στην παραλία της Μεθώνης. Είχε μείνει ένα κομμάτι από την α’ φάση ανάπλασης της παραλιακής πλατείας. Ενα τμήμα του παραλιακού δρόμου στρώνεται με κυβόλιθους κι ετοιμάζεται και χώροςστάθμευσης. Στο έργο προβλέπεται και γ’φάση. Γίνεται η μελέτη και χρειάζονται εγκρίσεις για να ολοκληρωθεί το αρχικό σχέδιοπαρέμβασης στην περιοχή. Αφορά το τελευταίο κομμάτι προς την παραλία. Ο δήμος έχεικάνει την προμελέτη και συνεχίζει για την οριστική και τις εγκρίσεις. Στον παραλιακό χώρο θα ανακαινιστούν και οι δύο αποθήκες του ΑΣΟ, που έχουν περιέλθει στην ιδιοκτησία του δήμου. Στη μία θα δημιουργηθεί αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και στην άλλη αναψυκτήριο και χώρος αποθήκευσης και εξυπηρέτησης των ανθρώπων που θα χρησιμοποιούν την πρώτη αίθουσα. Το κόστος του έργου αυτού είναι 230.000 ευρώ και τα 120.000 ευρώ θα καλυφθούν από το πρόγραμμα “Θησέας”. Με τις αποθήκες του ΑΣΟ ο δήμος θα ολοκληρώσει την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης της Μεθώνης.
- Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει έργο ασφαλτοστρώσεων, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το “Θησέα”. Περιλαμβάνει και το δρόμο από την είσοδο της Μεθώνης έως το κάστρο. «Το έργο καθυστέρησε, καθώς έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθούν τα έργα αποχέτευσης και ύδρευσης, τα οποία τώρα ολοκληρώθηκαν. Θα σκαφτεί ο δρόμος, θα γίνει καλό έργο», παρατήρησε ο δήμαρχος.
- Προχθές, δημοπρατήθηκε η ανάπλαση του κέντρου της Φοινικούντας, προϋπολογισμού 350.000 ευρώ, με πίστωση 215.000 ευρώ από το “Θησέα”. Θα γίνει πλακόστρωτος ο κεντρικός δρόμος και οι κάθετοι. Κατατέθηκαν 6 - 7 προσφορές από εργολάβους και αναμένεται σήμερα - αύριο να αναδειχθεί ο μειοδότης. Του έργου αυτού θα προηγηθεί η υπογειοποίηση του δικτύου από τη ΔΕΗ, το κόστος της οποίας θα καλυφθεί κατά 50% από το δήμο και την επιχείρηση.
- Την περασμένη εβδομάδα δημοπρατήθηκε έργο ύδρευσης με παρεμβάσεις σ’ όλο το δήμο, με δίκτυο 7 - 8 χιλιομέτρων και δεξαμενές σε Φοινίκη και Ευαγγελισμό, προϋπολογισμού 204.000 ευρώ. Υποβλήθηκε ένσταση από εργολάβο κατά των υπολοίπων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και αναμένεται η εκδίκασή της.
- Ο δήμος επικαιροποιεί τη μελέτη για την ανάπλαση του κέντρου της Μεθώνης, προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, με βάση τις νέες τιμές Σουφλιά. Το 50% της χρηματοδότησης προέρχεται από το “Θησέα” και το υπόλοιπο 50% θα προέλθει μάλλον από δάνειο. Αρχές του χρόνου αναμένεται η έγκριση δημοπράτησης.
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου