Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ 1-2 “Αλωσε” τον Μελιγαλά ΣΠΟΥΔΑΙΟ “ΔΙΠΛΟ“ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑ ΜΕ ΔΙΑΚΟΥΜΗ ΚΑΙ Π. ΚΑΛΔΗ

image

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη, την πρώτη του φέτος, πήρε χθες ο Τσικλητήρας Πύλου μέσα στον Μελιγαλά, επί του τοπικού Εθνικού με 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για το συγκρότημα του Θανάση Λακριντή, που ανέβηκε αισθητά στη βαθμολογία και δείχνει να συνέρχεται ύστερα από το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Εθνικός έχασε για πρώτη φορά στην έδρα του και συνολικά γνώρισε την τρίτη του ήττα στο πρωτάθλημα και δεύτερη συνεχόμενη. Ετσι η ομάδα του Τάσου Περδίου έχασε πολύτιμο έδαφος στη μάχη της κορυφής και πλέον απέχει 7 βαθμούς από την πρωτοπόρο Σπερχογεία. Οι “κυανόλευκοι“ έκαναν ίσως την χειρότερή τους ως τώρα εμφάνιση, όμως επηρεάστηκαν και από τις αρκετές απουσίες.
Δοκάρι με Διακουμή
Ο Τσικλητήρας απείλησε πρώτος όταν στο 25’ το φάουλ του Διακουμή χτύπησε στο δεξί δοκάρι του Αθανασόπουλου. Ο Εθνικός απάντησε στις ευκαιρίες δέκα λεπτά αργότερα, με τον Καραντζούλια να τροφοδοτεί τον Παυλόπουλο και εκείνος να μην μπορεί να νικήσει με πλασέ τον Τσουλάκο που απέκρουσε. Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι, που ήταν στημένοι σωστά στον αγωνιστικό χώρο, ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, είχαν καλή κυκλοφορία στο χώρο του κέντρου και μέσα σε διάστημα δύο λεπτών κατάφεραν να “καθαρίσουν“ το παιχνίδι.
“Χτύπησε“ σε ένα δίλεπτο
Στο 68’ ο Πανταζόπουλος έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και έδωσε στον Διακουμή που πετάχτηκε ανάμεσα στους δύο κεντρικούς αμυντικούς και με έξυπνο πλασέ έγραψε το 0-1. Προτού καλά καλά το καταλάβουν οι γηπεδούχοι, δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 70’ ο Π. Καλδής έκλεψε την μπάλα, με ατομική ενέργεια έφτασε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 0-2, δίνοντας σαφές προβάδισμα στον Τσικλητήρα. Μετά η ομάδα της Πύλου που είχε την ψυχολογία με το μέρος της έχασε δύο καλές ευκαιρίες με Γκέκα και Π. Καλδή.
Στο 82’ όμως ο Εθνικός μείωσε σε 1-2, όταν μετά από φάουλ του Θανόπουλου ο Νιάρχος με κεφαλιά νίκησε τον Τσουλάκο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν έντονα την εστία της Πύλου και έχασαν τρεις καλές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Στο 85’ το κοντινό σουτ του Ασάλα απέκρουσε ο Τσουλάκος, στο 88’ μετά από κόρνερ του Θανόπουλου ο Νιάρχος από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει το πλασέ και στο 90’ και πάλι ο Θανόπουλος έκανε το κόρνερ, όμως ο Τσουλάκος είπε εκ νέου “όχι“ στην κεφαλιά του Νιάρχου. Τον αγώνα σφύριξε ο Τσεκούρας και βοηθοί του ήταν οι Πλεμμενόπολος και Κότσαρης.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Τσουλάκος, Εμμανουήλ, Μαραγκός, Γ. Κατσιγιάννης, Λ. Γουρνάς, Πανταζόπουλος, Δ. Καλδής (55’ Π. Καλδής), Μπαρδούσης, Γκέκας (91’ Σκολκίμ), Διακουμής (85’ Δ. Κατσιγιάννης), Κατσούλης.

"NotoSport" 01/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου