Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Ενημέρωση μαθηματικών για τη διδακτική του μαθήματος

image

Συνεχίζεται και φέτος η προσπάθεια για την εφαρμογή νέας - καλύτερης -διδακτικής στα Μαθηματικά από το παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας σε συνεργασία με το σχολικό σύμβουλο Μαθηματικών Χρίστο Μηλιώνη. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε στο 1ο Γυμνάσιο επιμορφωτική ημερίδα - σεμινάριο με θέμα: «Διδακτικές προσεγγίσεις των Μαθηματικών» για μαθηματικούς, με ομιλία - ενημέρωση από το Βασίλη Κατσαργύρη, καθηγητή μαθηματικών του Βαρβάκειου Λυκείου και μέλος της συγγραφικής ομάδας των σχολικών βιβλίων Μαθηματικών του Λυκείου. Το σεμινάριο προλόγισαν ο κ. Μηλιώνης και ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος Σταμάτης Μπεχράκης και Γιάννης Πλατάρος αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεχράκη, η όλη προσπάθεια έχει στόχο να δώσει ένα νέο πνεύμα στη διδασκαλία των Μαθηματικών, μάθημα που κατά κοινή ομολογία είναι μεταξύ των δύσκολων του σχολείου. Πιστεύει δε πως με τη συνεχή ενημέρωση μπορεί να ενισχυθεί μια νέα - καλύτερη - διδασκαλία στα σχολεία.
Από τη μεριά του ο κ. Μηλιώνης, βλέποντας την περσινή με θετικό απολογισμό και ανταπόκριση διοργάνωση ημερίδων, πιστεύει πως και φέτος οι εκπαιδευτικοί θα δείξουν ενδιαφέρον για τις ενημερώσεις που θα ακολουθήσουν για τη διδακτική και γενικότερα για τα Μαθηματικά. Ο ομιλητής στάθηκε ιδιαίτερα στα ζητήματα της διδασκαλίας των Μαθηματικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θίγοντας επιμέρους θέματα όπως η οπτικοποίηση της διδασκαλίας τους και ο ρόλος της Ιστορίας των Μαθηματικών κατά την εισαγωγή νέων εννοιών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 01/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου