Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2008

Tέλος Ιανουαρίου εργολάβος για δρόμους της Πυλίας

image

Στα τέλη Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ανάδειξη αναδόχου και θα ξεκινήσουν οι επεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, και συγκεκριμένα από την περιοχή της Γιάλοβας μέχρι και την Μεθώνη. Για τα παραπάνω ενημέρωσε ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος το δήμαρχο Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο στη διάρκεια συνάντησης που είχαν οι δυο τους προχθές στο Διοικητήριο.
Πρόκειται για εργολαβία που έχει δημοπρατηθεί από το ΥΠΕΧΩΔΕ με τίτλο «Υλοποίηση βραχυπρόθεσμων παρεμβάσεων σε τμήματα και θέσεις μειωμένης οδικής ασφάλειας» για τον Νομό Μεσσηνίας με προϋπολογισμό 8,2 εκ. ευρώ. Με αυτή την εργολαβία, που θα βελτιωθεί η οδική ασφάλεια στους άξονες Μεγαλόπολη - Τσακώνα - Καλαμάτα, Τσακώνα - Καλό Νερό - Κυπαρισσία, Φιλιατρά - Πύλος -Μεθώνη. Στην ίδια εργολαβία περιλαμβάνονται και τα φανάρια στον κόμβο του Ζαφείρη στην Καλαμάτα.
Σε σχέση με την Πύλο και την ευρύτερη περιοχή, ο αντινομάρχης ενημέρωσε το δήμαρχο ότι στην συγκεκριμένη εργολαβία περιλαμβάνονται έργα που σχετίζονται αφενός μεν με την κατασκευή πεζοδρομίων μέσα στην Γιάλοβα, όπου αυτό απαιτείται για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών, αφετέρου δε έργα που αφορούν ασφαλτοστρώσεις και σημάνσεις. Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας από την πλευρά της έχει προωθήσει ήδη διαδικασία για να βελτιωθούν επικίνδυνα σημεία στο δρόμο Πύλος - Μεθώνη, που περιλαμβάνει κόψιμο στροφών καθώς και τεχνικά, και όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της εργολαβίας του ΥΠΕΧΩΔΕ που θα κάνει τις ασφαλτοστρώσεις.
Ο δήμαρχος Πύλου από την πλευρά του τόνισε τις προσπάθειες του δήμου να φτιαχτεί το γεφύρι στο Γιαννούζαγα και να γίνουν διαπλατύνσεις σε επικίνδυνα σημεία τις Γιάλοβας, καθώς και σημάνσεις έτσι ώστε να βελτιωθεί η ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 13/12/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου