Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2009

Στο Νοσοκομείο Καλαμάτας η κληρονομιά Γιώργου Κάππα ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΑΙ... ΜΙΣΗ ΜΑΡΙΝΑ

image image

Αίσια ήταν η έκβαση για το Νοσοκομείο Καλαμάτας της χρόνιας δικαστικής διαμάχης που είχε στις ΗΠΑ - στην Καλιφόρνια ειδικότερα-με την κόρη του Μεσσήνιου ομογενή, από τους Κωνσταντίνους, Γιώργου Καπόπουλου ή Κάππα, σχετικά με την τύχη του κληροδοτήματος που ο εκλιπών είχε διαθέσει στο νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι στο γραφείο του ο διοικητής του Νοσοκομείου Δημοσθένης Σωτηρόπουλος -και εξήγησε στη συνέχεια ο νομικός σύμβουλος του ιδρύματος Χρήστος Αρχοντής- δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο επεδίκασε οριστικά στο Νοσοκομείο Καλαμάτας τους τίτλους ψιλής κυριότητας ως προς το κληροδότημα του ομογενή.
Το κληροδότημα -οι τίτλοι του οποίου έχουν πλέον μετεγγραφεί στο αντίστοιχο Κτηματολόγιο
της πολιτείας της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ- αποτελείται από το 37,5% ενός συγκροτήματος 70 διαμερισμάτων και καταστημάτων και το 50% από μία μαρίνα 200 στρεμμάτων η οποία φέρεται ότι αποφέρει μηνιαία έσοδα ύψους 500.000 δολαρίων. Η αξία του τμήματος του ακινήτου εκτιμάται σε 3.000.000 δολάρια, ενώ αυτή του τμήματος της μαρίνας εγγίζει τα 25.000.000 δολάρια.
Σύμφωνα με τους όρους του κληροδοτήματος, επικαρπώτρια των εσόδων από την πολυκατοικία και τη μαρίνα παραμένει -για όσο θα ζει- η κόρη του Κάππα, μετά το θάνατο της οποίας το Νοσοκομείο θα καρπούται το μέρος από τα έσοδα που του αναλογεί. Επιπλέον, ο Χρ. Αρχοντής διευκρίνισε ότι μετά την παραίτηση της κόρης του Κάππα από τις διεκδικήσεις της απέναντι στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ακολούθησε και η απόρριψη από δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο του αιτήματος των δικηγόρων της για την κάλυψη από το Νοσοκομείο των εξόδων των δικαστικών αγώνων και καταβολής αποζημίωσης προς αυτούς.
Ο Δ. Σωτηρόπουλος δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος για την θετική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής, εκφράζοντας παράλληλα ευχαριστίες προς πάσα κατεύθυνση, καθώς -όπως είπε- πολλοί ήταν οι συντελεστές της επιτυχίας αυτής για το Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ειδικότερα, ευχαρίστησε την πρόξενο της Ελλάδας στο Σαν Φρανσίσκο Ξένια Στεφανίδου- Καναβαριώτη, τα μέλη του νυν Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, όπως και τις παλιότερες διοικήσεις του, τους διοικητές του πρώην ΠΕΣΥΠ Πελοποννήσου Οδυσσέα Βουδούρη και Χρήστο Γιάνναρη, όπως επίσης το νομάρχη Δημήτρη Δράκο και σύσσωμο το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τη διαχρονική - όπως τόνισε- ένθερμη ενασχόλησή τους με το θέμα, καθώς και το νομικό σύμβουλο του Νοσοκομείου Χρ. Αρχοντή.
Παρόντες στην ανακοίνωση ήταν τόσο ο νομάρχης Δ. Δράκος -που δήλωσε συγκινημένος και ανακοίνωσε ότι θα οργανωθεί εκδήλωση για να τιμηθεί η μνήμη του δωρητή- όσο και ο αντινομάρχης κοινωνικών υποθέσεων Δ. Καφαντάρης που μίλησε για δικαίωση πολύχρονων αγώνων, ενώ ανάλογα εκφράστηκε και ο επίσης παρών αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Θεοδόσης Μαρλαντής.
Β.Γ.Μ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 16/01/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου