Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2009

Μέχρι αρχές Φεβρουαρίου ο βιολογικός Μεθώνης

Τέλη Ιανουαρίου - αρχές Φεβρουαρίου αρχίζει να λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός στο Δήμο Μεθώνης. Αυτό οριστικοποιήθηκε σε χθεσινή σύσκεψη στη Μεθώνη, στην οποία μετείχαν ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής, ο αντιδήμαρχος Τάκης Καρβέλας, ο προϊστάμενος της ΔΕΚΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου Γιώργος Παπαηλιού, ο επιβλέπων μηχανικός της ίδιας υπηρεσίας Μιχάλης Σμυρνιώτης και οι ανάδοχοι των έργων του βιολογικού και των δικτύων αποχέτευσης.
Οπως αναφέρθηκε, ήδη γίνεται δοκιμαστική λειτουργία των αντλιοστασίων στη Φοινικούντα και στη Μεθώνη, καθώς και της μονάδας του βιολογικού με καθαρό νερό. Αποφασίστηκε άμεσα να καθαριστούν οι αγωγοί με το αποφρακτικό μηχάνημα και σε πολύ σύντομο χρόνο να συνδεθούν 30 - 40 σπίτια στη Μεθώνη και άλλα τόσα στη Φοινικούντα, ώστε να ξεκινήσει η επεξεργασία λυμάτων από το βιολογικό με τη χαμηλότερη παροχή. Ακολούθως θα συνεχιστούν οι συνδέσεις κατοικιών και καταστημάτων με το δίκτυο. Στόχος, όπως τονίστηκε, είναι μέσα σ’ ένα 6μηνο να υπάρχει πλήρης ανάπτυξη της λειτουργίας του δικτύου αποχέτευσης και του βιολογικού.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 15/01/2009

Θα κάνω πάλι σχόλιο για την  καθυστέρηση της λειτουργίας του βιολογικού της Πύλου και ας μου πουν ότι θέλουν. Αν δεν είναι ανικανότητα αυτό, τι άλλο μπορεί να είναι; Είναι δυνατό να μη μπορεί να λειτουργήσει ακόμη ο βιολογικός;  Πόσα χρόνια πρέπει να περάσουν; Αν θα φτάσει η μέρα να λειτουργήσει θα έχει απαξιωθεί ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Για να πω την αλήθεια περίμενα περισσότερα πράγματα από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ, τον φίλο μου τον Κυριακούλη. Με απογοήτευσε όμως και αυτός.

 

Κώστας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου