Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Πύλος: Επικίνδυνο φορτίο σε ναυάγιο

Επικίνδυνο φορτίο 567 τόνων θειικού αργίλου εντοπίστηκε σε ημιβυθισμένο πλοίο στον όρμο Γιάλοβα της Πύλου, κατά τη διάρκεια εργασιών απομάκρυνσής του. Το συγκεκριμένο φορτίο δε χαρακτηρίζεται τοξικό, με βάση τους κανονισμούς, ωστόσο σε επαφή με το θαλασσινό νερό μετατρέπεται σε επικίνδυνη καυστική ουσία.
Στην περιοχή δεν έχει εντοπιστεί ρύπανση, αλλά έχει τοποθετηθεί ειδικό φράγμα και η ανέλκυση σταμάτησε, καθώς αναμένονται οι σχετικές οδηγίες του Γενικού Χημείου του Κράτους.
"ΘΑΡΡΟΣ" 27/01/2009
Ευτυχώς που τα κανάλια ασχολούνται με τους αγρότες και δεν «παίζουν» το θέμα. Αυτοί είναι ικανοί να κάνουν την τρίχα-τριχιά. Πληροφορίες μου λένε ότι και ο Χατζηνικολάου μίλησε χθες με τον δήμαρχο για το ναυάγιο και το περιεχόμενό του.
Κοντεύουν σαράντα χρόνια που είναι το καράβι εκεί και είναι ικανοί να μας βγάλουν τώρα ότι έχει πρόβλημα η θάλασσα. Ό,τι και να είναι πάντως πρέπει να κλίσει το θέμα γρήγορα. Ο υφυπουργός ναυτιλίας είπε πως θα στείλει ανώτερο αξιωματικό για να επιληφθεί των διαδικασιών εξέτασης του φορτίου και-φαντάζομαι-απομάκρυνσής του σύντομα.
Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου