Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Συνάντηση Μιχελή με Σαμαρά για θέματα του Δήμου Μεθώνης

image image

Θέματα που αφορούν και απασχολούν το Δήμο Μεθώνης στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, συζήτησε ο δήμαρχος Ηρακλής Μιχελής με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση στο υπουργείο. Παρόντες ήταν ο αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεθώνης Διονύσιος Ψαλλίδας, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Μεθώνης/ Φοινικούντας Αντώνης Μαρκαναστασάκης και τα μέλη τού Δ.Σ. της ομάδας Μάκης Γουμενάκης και Γεώργιος Παρασκευόπουλος.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, ο δήμαρχος υπέβαλε ένα υπόμνημα σχετικό με την υφιστάμενη κατάσταση του κάστρου Μεθώνης, του Καποδιστριακού σχολείου, του παλαιοχριστιανικού κοιμητηρίου Αγίου Ονούφριου και των άλλων ιστορικών μνημείων της Μεθώνης, ζητώντας τη στήριξη του υπουργείου και την προώθηση των απαραίτητων ενεργειών για την συντήρηση, αναστήλωση, ανάδειξη και αξιοποίηση των σημαντικών αυτών μνημείων.
Σχετικά με τις αθλητικές εγκαταστάσεις ζητήθηκε η χρηματοδότηση για την τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και την εκτέλεση των υπολοίπων συναφών εργασιών για την ολοκλήρωση του Αθλητικού Κέντρου Μεθώνης.
Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειες του δήμου για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και άμεσα έδωσε οδηγίες και εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου να επιληφθούν των θεμάτων αυτών. Συμφωνήθηκε και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο κάστρο της Μεθώνης του διευθυντή Αναστηλώσεων και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία της υλοποίησης των εργασιών συντήρησης και στερεωτικών εργασιών. Η αποκατάσταση και η ανάδειξη του Καποδιστριακού σχολείου έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, βάσει της μελέτης που έχει εκπονήσει η 26η ΕΒΑ. Επίσης, σύντομα θα αρχίσουν οι εργασίες ανάδειξης του κοιμητηρίου Αγίου Ονούφριου.
Οσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ο υπουργός ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη τη χρηματοδότηση του έργου και αναμένεται η ένταξή του στα προγράμματα του υπουργείου. Με ανακοίνωσή τους ο Δήμος Μεθώνης και οι πολιτιστικοί και αθλητικοί φορείς εκφράζουν τις ευχαριστίες τους προς τον υπουργό για τη γόνιμη συζήτηση που είχαν και τη δεδηλωμένη βούληση και ενδιαφέρον του στην αντιμετώπιση των θεμάτων που απασχολούν το δήμο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 21/02/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου