Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

ΕΡΓΑ ΣΕ ΜΕΤΩΠΟ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ Ο αυτοκινητόδρομος ξεκίνησε και στη Μεσσηνία

Αρχισαν εργασίες στα όρια της Μεσσηνίας, στο τμήμα Τσακώνα - Καλαμάτα, για την κατασκευή του νέου εθνικού δρόμου για Τρίπολη. Μηχάνημα του “Μορέα“ πραγματοποιεί εργασίες διάνοιξης στην Αλλαγή, ανατολικά του κόμβου, στη συνέχεια του τμήματος Παραδείσια - Τσακώνα.
Οπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής έργου του κατασκευαστικού ομίλου, Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, οι εργασίες θα γίνουν σ’ ένα μέτωπο 5 χιλιομέτρων στην αρχή της Μεσσηνίας, στα όρια του Δήμου Οιχαλίας, όπου έχουν συντελεστεί οι απαλλοτριώσεις και έχουν κατατεθεί τα χρήματα για τους ιδιοκτήτες στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Την επόμενη εβδομάδα στην περιοχή αναμένεται να δουλεύει και δεύτερο μηχάνημα, ενώ οι πρώτες παρεμβάσεις αφορούν τεχνικά, κυρίως αγωγούς για την αποχέτευση ομβρίων, όπως γίνεται και στο τμήμα Λεύκτρο - Παραδείσια. Το εργοτάξιο του “Μορέα“ για την κατασκευή του τμήματος Τσακώνα - Καλαμάτα θα στηθεί ή στ’ Αρφαρά ή στη Θουρία. Ο όμιλος έχει αγοράσει κτήμα στο Ζευγολατιό, όπου θα στήσει εργοτάξιο για το δρόμο Τσακώνα - Καλό Νερό, καθώς με άλλη εταιρική μορφή μετέχει και στην κατασκευή του Δυτικού Αξονα.
Ο κ. Γεωργόπουλος μας πληροφόρησε ότι ο “Μορέας“ δουλεύει σε πολλά μέτωπα στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης -Καλαμάτας. Παρατήρησε ότι εντατικά προχωρούν οι εργασίες στη σήραγγα - διάβαση Καλογερικού (θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2010) κι επιβεβαίωσε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παραδοθεί η δεύτερη σήραγγα στο Αρτεμίσιο.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου