Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

«ΝΑΥΑΡΙΝΟ» «Οχι» στην Πύλο δεματοποιητής

«Οι καλοί νοικοκυραίοι δε βάζουν τα σκουπίδια στο σαλόνι τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Πύλου “Το Ναυαρίνο“, που εκπροσωπεί τους Πύλιους της Αθήνας. Καλεί κάθε αρμόδιο «να φροντίσει ώστε τα σκουπίδια της επαρχίας Πυλίας να μπαίνουν στον κατάλληλο χώρο - για δεματοποίηση - και όχι στο σαλόνι της επαρχίας μας, στην όμορφη Πύλο». Και σημειώνει πως «κάθε παρέκκλιση από τα παραπάνω μας βρίσκει ολοκληρωτικά αντίθετους».
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 17/03/2009

5 σχόλια:

  1. Εμείς θα συμληρώναμε "..... στην όμορφη και μυρωδάτη Πύλο. Μυρωδάτη απ τη μπόχα της αποχέτευσης στο λιμάνι."

    Ο μόνος κατάλληλος χώρος στην Πυλία είναι δίπλα στο Βιολογικό που καλό θα είναι να ξεκινήσει να λειτουργεί κι αυτός με τη σειρά του. Όσο για τις ντόπιες φωνές (δημαρχαίους, δημοτικούς συμβούλους-μεσίτες, πολιτικάντηδες,εμποροεργολάβους κλπ) που θέλουν το δεματοποιητή σε σημεία μακριά απ την Πύλο και σε μεγαλύτερο υψόμετρο....ας σκεφτούν και τον υδροφόρο οριζοντα και ότι τα νερά πάνε απ τα ψηλά στα χαμηλά. Ας σκεφτουν ότι δε χρειάζεται να καταστραφεί και άλλη περιοχη της Πυλίας για το δικό τους συμφέρον...

    Ο Χαμαιλέων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαμαιλέοντα, η ανικανότητα των δημοτικών αρχών για να λειτουργήσει ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 12 περίπου χρόνια δεν είναι λόγος να ειρωνεύεσαι την αγωνία κάποιων ανθρώπων. Σε τελευταία ανάλυση ίσως και αυτή η ανικανότητα να προβληματίζει για το αν θα γίνει ποτέ το εργοστάσιο(που δεν είναι θέμα του δήμου) και αν θα φύγουν τα σκουπίδια από τον Αι-Νικόλα ή θα τον ξεπεράσουν σε ύψος.
    Συμφωνώ με την αγωνία σου για τον υδροφόρο ορίζοντα. Άλλωστε ήταν και ένας από τους λόγους που ήμουν πάντα υπέρμαχος της χωματερής στη θέση αυτή. Τώρα όμως τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Ο συγκοινωνιακός φόρτος που θα προκύψει από την κίνηση των απορριμματοφόρων με προβληματίζει.
    Το καλοκαίρι ιδίως, που το πρόβλημα θα είναι εντονότερο. Δεν είναι πάντως και ότι καλύτερο να περνάει μέσα από την πλατεία στόλος αυτοκινήτων με σκουπίδια. Και στο τέλος-τέλος τόσα χρόνια η Πύλος επιβαρύνθηκε με τα σκουπίδια της περιοχής, ας επιβαρυνθεί και κάποιος άλλος τώρα μέχρι να κατασκευαστεί το εργοστάσιο.
    Θα τελειώσω λέγοντας ότι, οι δεματοποιητές έχουν compact σύστημα συγκέντρωσης των υγρών και επεξεργασίας τους σε μορφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πότισμα. Από όσα γνωρίζω ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε για την προμήθεια ενός βυτίου που θα μεταφέρει τα υγρά στον βιολογικό(όταν και αν λειτουργήσει).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άκου να δεις παλικάρι μου…

    - Το αν θα ξεπεράσουν τα σκουπίδια, σε ύψος, τον Αγ. Νικόλα είναι μια προβληματική που προκαλεί ο ίδιος ο άνθρωπος. Επομένως, ας τα λουστεί.
    - Αγωνία για τον υδροφόρο ορίζοντα; Εννοείς το νερό που εκμεταλλεύονται τοπικοί άρχοντες και εφοπλιστές; Αυτό εννοείς; Που χρησιμοποιούν για να ποτίζουν τα γήπεδα του καπιταλισμού όταν όλη η Μεσσηνία διψάει; Το νερό που αρπάζουν λίγο πριν πέσει στη θάλασσα; Το νερό για να καταλήγει στη θάλασσα και όχι σε κάποιο γήπεδο του γκολφ, κάτι θα ξέρει. Είναι κύκλος αυτή η διαδικασία.
    - Το καλύτερο πράγμα που μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι είναι να περνάνε τα απορριμματοφόρα μέσα από την πλατεία. Τι φοβάσαι; Μη μυρίζει; Δε μυρίζει. Θα το σκεπάζει η μπόχα του λιμανιού. Χεστήκαμε για το συγκοινωνιακό φόρτο. Κάποιοι τύποι σας και ‘σένα είναι που καταστρέφουν καθημερινά ότι κληρονομήσαμε. Πάνω απ’ όλα τα κέρδη… Δε πα να γαμηθεί και το δάσος και οι 30 κάτοικοι που θα μένουν εκεί κοντά! Σιγά μη φτιάχνετε υποδομές. Η εύκολη λύση, τα παρατάτε στο δάσος για να μπορούνε να κινούνται οι επιχειρήσεις σας, τα ξενοδοχεία σας, οι καφετέριες σας, τα εμπορεύματα σας και όλο το μαλακισμένο σύστημα του καπιταλισμού και της κονόμας που αναπαράγετε. Μέχρι πότε όμως; Δεν έμεινε τίποτα. Τα γαμήσατε όλα.
    - Όσο για τις δεσμεύσεις του περιφερειάρχη…. Με έκανες και γέλασα.

    Λοιπόν μικροαστοί μαλάκες… Είμαστε πολλοί και θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι, το νου σας.

    ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Από κονσερβοκούτι…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. -Εσύ σκουπίδια δεν κάνεις; Τα δικά σου τα διαχειρίζεσαι αφήνοντάς τα στην πόρτα του άλλου ή τα λούζεσαι; Γιατί κάτι πρέπει να γίνουν.
    -Εννοώ το νερό που πίνουμε. Αν είναι να ξεδιψάσει όλη η Μεσσηνία- που διψάει-να γυρίσουμε τότε του Κατσάβα το ποτάμι κατά πάνω για να την ξεδιψάσουμε.
    -Εσύ δεν έχεις καταστρέψει τίποτα; Για κάποιον άλλο που έχει διαφορετικές αντιλήψεις από εσένα, ίσως πολλά.
    -Πολύ δημοκράτης μου κάνεις. Έτσι λοιπόν. Τις απόψεις σου θα τις επιβάλεις με κονσερβοκούτι. Δεν ντρέπεσαι που το αναφέρεις; Επιχειρήματα-εκτός από φοβέρες-έχεις για να πείθεις για το δίκαιο των απόψεών σου;
    -Πολύ κομπλεξαρισμένο σε βρίσκω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή