Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

«Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» ΕΙΠΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟΦΡΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ

image

«Αυτά που έκανα μέχρι σήμερα ήταν εύκολα, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Υπόσχομαι πως θα προσπαθήσω με τη βοήθεια του Θεού να μην σας απογοητεύσω». Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε, εμφανώς συγκινημένος, το λόγο του ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσής του από τα Επιμελητήρια της Πελοποννήσου. Την εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, άνοιξε ο πρόεδρός του Γιώργος Καραμπάτος o οποίος τόνισε ότι η εκδήλωση είχε σκοπό «όχι μόνο να συγχαρεί για το έργο του τον κ. Κωνσταντακόπουλο, αλλά να τιμήσει έναν ξεχωριστό άνθρωπο και να δηλώσει δημόσια την δέσμευση και την προσήλωση σε έναν κοινό κώδικα αξιών». Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας συνέχισε λέγοντας πως η βράβευση αυτή αναγνωρίζει τον καπετάν Βασίλη «σαν πρότυπο επιχειρηματικής πρωτοβουλίας, λαμπρό παράδειγμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, και επαινείται η ζωή του ως πολίτη της κοινωνίας μας» - υπογραμμίζοντας για μία ακόμη φορά την ανάγκη προβολής και μίμησης τέτοιων προτύπων στην σημερινή κοινωνία.
Το λόγο στη συνέχεια πήραν οι πρόεδροι των υπολοίπων Επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, με πρώτο αυτόν της Αργολίδας Μιλτιάδη Κονομισόπουλο, ο οποίος συνεχάρη τον καπετάν Βασίλη και τόνισε την ανάγκη για περισσότερες υποδομές και λιγότερη γραφειοκρατία, με στόχο την ανάπτυξη.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Δημήτρης Παυλής, που αναφέρθηκε στις πολυετείς προσπάθειες του βραβευθέντος για την ανάδειξη όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά ολόκληρης της Πελοποννήσου. «Η διπλή ιδιότητα του καπετάν Βασίλη ως εφοπλιστή αλλά και ως ανθρώπου ευαισθητοποιημένου σε περιβαλλοντικά θέματα αποτελεί εγγύηση για την οικονομική ανάπτυξη και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση» σημείωσε ο κ. Παυλής.
«Ζηλεύω που η Αχαΐα δεν έχει έναν καπετάν Βασίλη» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου της περιοχής Κώστας Αντζουλάτος, που σημείωσε ότι αν και δεν γνωρίζει προσωπικά τον κ. Κωνσταντακόπουλο, εντούτοις αντελήφθη την ποιότητά του ως ανθρώπου από τον τρόπο με τον οποίο απευθύνθηκε στη σύζυγό του.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Βασίλης Νανόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε πως «οι προσπάθειες και τα έργα του καπετάν Βασίλη πρέπει να αποτελέσουν οδηγό και για τους υπόλοιπους που ασχολούνται με το επιχειρείν».
«Πηγή έμπνευσης» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος τα όσα έχει πετύχει μέχρι σήμερα ο κ. Κωνσταντακόπουλος - υπογραμμίζοντας τη σημασία της δραστηριοποίησης ενός τόσο επιτυχημένου επιχειρηματία στην γενέτειρά του.
Από πλευράς της κυβέρνησης παρών ήταν ο πολιτικός προϊστάμενος των Επιμελητηρίων, υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος, που επεσήμανε ότι το μεγάλο κατόρθωμα του κ. Κωνσταντακόπουλου είναι ότι μετά από τόσα χρόνια προσπαθειών κατάφερε να τον αποκαλούν ακόμα «καπετάν Βασίλη». Παρούσα και η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου που υπογράμμισε τη σημασία της επιστροφής και δραστηριοποίησης του Βασίλη
Κωνσταντακόπουλου στη Μεσσηνία, παρομοιάζοντάς τον με τον Οδυσσέα. «Χωρίς τέτοιες μεγάλες επενδύσεις όπως η ΠΟΤΑ, η Πελοπόννησος θα είναι η πρώτη ερημοποιημένη περιοχή μετά από 50 χρόνια στην Ελλάδα», ανέφερε από το βήμα της εκδήλωσης ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ανωμερίτης θέλοντας να εξάρει τις προσπάθειες του καπετάν Βασίλη. Ο κ. Ανωμερίτης συνέχισε λέγοντας ότι τα σχέδια του κ. Κωνσταντακόπουλου είναι απολύτως σύμφωνα με το ρεύμα της εποχής, αφού ο παλιός τουρισμός με τα μικρά καταλύματα έχει πλέον πεθάνει. Κλείνοντας δε και μιλώντας ως νησιώτης και ναυτικός, όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέρθηκε στη συμβολή του Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στην ανάδειξη της ελληνικής ναυτιλίας σε πρώτη δύναμη παγκοσμίως. Με έναν ξεχωριστό τρόπο εξέφρασε την εκτίμηση και το σεβασμό του προς το πρόσωπο του βραβευθέντος ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Φώλιας, που τόνισε ότι ευχαριστεί τη σύζυγο του κ. Κωνσταντακόπουλου για τη στήριξη που παρείχε στο σύζυγό της όλα αυτά τα χρόνια, βοηθώντας τον να πετύχει το έργο του - ενώ έκλεισε δηλώνοντας ότι ως άνθρωπος των επιχειρήσεων ζηλεύει τον καπετάν Βασίλη για την ψυχική του δύναμη να δημιουργεί και να προσφέρει.
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επέλεξαν συμβολικά τον καθηγητή Αρχαιολογίας Πέτρο Θέμελη για να βραβεύσει τον κ. Κωνσταντακόπουλο, αφού όπως αναφέρθηκε, αυτή τη στιγμή στη Μεσσηνία λαμβάνουν χώρα δύο μεγάλα έργα: από οικονομικής πλευράς η κατασκευή της ΠΟΤΑ με πρωταγωνιστή τον καπετάν Βασίλη και από πολιτιστικής η ανασκαφή της Αρχαίας
Μεσσήνης από τον Πέτρο Θέμελη. Τα δύο αυτά έργα έχουν παράλληλες αλλά όχι άσχετες μεταξύ τους διαδρομές, τόνισε ο κ. Θέμελης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκαν βίντεο αφιερωμένα στη ζωή του καπετάν Βασίλη, με φωτογραφίες και στοιχεία από την πορεία του αλλά και αναφορές στην σημασία του μεγάλου τουριστικού εγχειρήματος της ΠΟΤΑ. Παρόντες στο κατάμεστο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της Μεσσηνίας, δήμαρχοι και παράγοντες της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς και πολλοί επιφανείς Μεσσήνιοι που διαπρέπουν στην Αθήνα.

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 18/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου