Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αναγκαία η αναβάθμιση υπηρεσιών στο Λιμεναρχείο της Πύλου

image

Στο 2ο όροφο του κτηρίου και με πολλά προβλήματα στεγάζεται το Λιμεναρχείο Πύλου

image

Δεν καλύπτει τις ανάγκες το σκάφος του Λιμεναρχείου Πύλου, ισχυρίζονται οι λιμενικοί

Το Λιμεναρχείο Πύλου πρέπει άμεσα να μεταστεγαστεί, να αποκτήσει δύο νέα σκάφη και περισσότερο προσωπικό, εν όψει της λειτουργίας της τουριστικής μονάδας “Costa Navarino”. Αυτό επισημαίνει η Ενωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτίου Πελοποννήσου περιγράφοντας την πολύ κακή κατάσταση του Λιμεναρχείου με τον πιο γλαφυρό τρόπο, σε σχετική ενημέρωση προς τους τοπικούς φορείς. Επιπλέον, αναγκαία κρίνεται η δημιουργία ΚΕΑ (Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών) με την έναρξη λειτουργίας της τουριστικής μονάδας. Τα ζητήματα αυτά όπως και άλλα που αφορούν στις λιμενικές αρχές της Μεσσηνίας θα συζητηθούν στην ετήσια γενική συνέλευση της Ενωσης, που θα πραγματοποιηθεί, πιθανότατα, στις 5 Απριλίου στην Πύλο. 
Το Λιμεναρχείο Πύλου αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα και σύμφωνα με το Δ.Σ. της Ενωσης «με την παρούσα κατάσταση δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις ανάγκες τού σήμερα αλλά ούτε και του μέλλοντος ενόψει και της επικείμενης λειτουργίας μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές μονάδες στη Μεσόγειο, της “Costa Navarino” (Κωνσταντακόπουλου) με συρροή τουριστών υψηλού εισοδήματος και κυρίως Αμερικανών που δημιουργείται αναγκαιότητα για αυξημένα μέτρα ασφαλείας». Η μεταστέγαση του Λιμεναρχείου σε χώρο που θα καλύπτει αξιοπρεπώς τις ανάγκες της υπηρεσίας είναι επιβεβλημένη καθώς -όπως περιγράφεται- το παρόν κτήριο είναι παλαιό, εξαιρετικά μικρό, μόλις 110 τ.μ. περίπου και με κακή διαρρύθμιση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται το προσωπικό στην επιτέλεση των καθηκόντων του και οι πολίτες στην εξυπηρέτησή τους. Οπως υπογραμμίζεται “δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής π.χ. έχει μία τουαλέτα για προσωπικό (άνδρες - γυναίκες), συναλλασσόμενους και κρατούμενους“ ενώ δεν υπάρχει χώρος για κρατητήριο. Επίσης, δεν έχει πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα καθώς στεγάζεται στο 2ο όροφο του κτηρίου που χρησιμοποιείται και έχει πολύ στενή σκάλα και στενούς διαδρόμους, ενώ γενικά η εικόνα που παρουσιάζει “δεν είναι η πρέπουσα για μια υπηρεσία που έχει καθημερινή επαφή με πολλούς συναλλασσόμενους και ιδιαίτερα τουρίστες Eλληνες και ξένους“. 
Οσον αφορά στην αντικατάσταση του περιπολικού σκάφους του Λιμεναρχείου με δύο νέα, κρίνεται αναγκαία, καθώς αυτό που ήδη υπάρχει “λόγω της κατάστασης του και του τύπου του δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της περιοχής“. Επίσης, πέρα από την ανάγκη για δημιουργία ΚΕΑ εφόσον αρχίσει να λειτουργεί η τουριστική μονάδα “Costa Navarino” πρέπει οπωσδήποτε να αυξηθεί το προσωπικό “για να μπορεί να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται καθώς η οργανική σύνθεση της Υπηρεσίας είναι συνολικά 51 άτομα για Λιμεναρχείο και πλωτό σκάφος και σήμερα υπηρετούν μόλις 24 άτομα“, όπως επισημαίνεται από την Ενωση, που χαρακτηριστικά σημειώνει ότι “καθημερινά επανέρχεται το αίτημα για ασφάλεια των πολιτών ως αγαθό ζωτικής σημασίας. Δεν είναι όμως δυνατόν να παρέχονται οι προσδοκούμενες υπηρεσίες και ασφάλεια στους πολίτες όταν υπάρχουν τόσο μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή, παρότι το φιλότιμο και το ενδιαφέρον των συναδέλφων περισσεύει“. Κ.Δ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου