Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Επικαιροποίηση μελέτης αναπαράστασης Ναυμαχίας Ναβαρίνου

Η Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών επικαιροποίησε τη μελέτη για τη δημιουργία του Κέτρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στην Πύλο, αλλά είναι αμφίβολο αν θα γίνει το έργο, καθώς χρηματοδοτείται από το Γ’ ΚΠΣ και πρέπει να τελειώσει έως το τέλος του χρόνου.
Ο αντινομάρχης Στ. Αναστασόπουλος μίλησε για ένα έργο που έχει ταλαιπωρηθεί, καθώς η αρχική μελέτη είχε εγκριθεί από το 2007, αλλά η πρώτη δημοπρασία ακυρώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, γιατί δεν είχε συγκεκριμένα στοιχεία.
Ο κ. Αναστασόπουλος ενημέρωσε ότι ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος φτιάχνει τα παλιά σφαγεία της Πύλου (εκεί θα δημιουργηθεί το Κέντρο) και παρατήρησε πως ο μισός χώρος θα είναι μουσείο της Ναυμαχίας και στον άλλο μισό θα διαμορφωθεί η αίθουσα, που θα στεγάσει το Κέντρο Εικονικής Αναπαράστασης, το οποίο χρηματοδοτείται με 270.000 ευρώ. Ο αντινομάρχης εξέφρασε επιφυλάξεις, «αν τα καταφέρουμε να το κάνουμε, γιατί πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου». Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου