Κυριακή 22 Μαρτίου 2009

«MESSINA» ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΝ. ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΤ. ΤΣΟΠΑΝΑΚΗ Βγήκε στην αγορά η πρώτη μεσσηνιακή μπίρα

image

Ενα όνειρο που ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια στη Βοστόνη, έγινε πραγματικότητα πριν από λίγες ημέρες, όταν ο επιχειρηματίας Διονύσης Χατζόπουλος παρήγαγε μαζί με τον συνέταιρό του Αρτέμη Τσοπανάκη τη “Messina”: την πρώτη μεσσηνιακή μπίρα.
Η μονάδα της “Μεσσηνιακής Μικροζυθοποιίας ΕΠΕ“, που δημιουργήθηκε στο δρόμο Μεσσήνη - Μάδενα, παρήγαγε ήδη τα πρώτα 20.000 λίτρα. Η μπίρα διατίθεται στην αγορά σε μπουκάλια των 500 ml και των 330 ml, από την εταιρεία “Πράσινος Αναψυκτική“ - ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την παραγγείλουν και κατευθείαν από τη “Μεσσηνιακή Μικροζυθοποιία“, στο τηλέφωνο 27220 29004.
Το όνειρο... ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια που ο κ. Χατζόπουλος επισκέφθηκε ένα εστιατόριο στη Βοστόνη. Στην κουζίνα του λειτουργούσε μια μικρή ζυθοποιία, και οι πελάτες έπιναν μπίρα που παραγόταν από το ίδιο το εστιατόριο. “Από τότε έβαλα στόχο να δημιουργήσω μια ζυθοποιία εδώ, στην οποία ο επισκέπτης θα μπορεί να δοκιμάσει την μπίρα στο τόπο που παράγεται. Θέλω η ζυθοποιία που δημιουργείται να είναι επισκέψιμη“, είχε δηλώσει στην “Ε“ το φθινόπωρο ο κ. Χατζόπουλος.
Το όνειρό του λοιπόν γίνεται πραγματικότητα. Παρήγαγε ήδη την μπίρα και συνεχίζει τη δουλειά μέχρι να γίνει επισκέψιμος ο χώρος στη μονάδα παραγωγής. “Αρχικά θα παράγουμε μόνο μπίρα Lager, ενώ στη συνέχεια ανάλογα με τη ζήτηση θα παράγουμε κι άλλα είδη. Μετά από 5 χρόνια θα μπορούμε να παράγουμε 3,5 εκατομμύρια λίτρα μπίρα“, σημειώνει ο κ. Χατζόπουλος.
Στόχος της επιχείρησης είναι να κατακτήσει την τοπική αγορά: “Δεν έχουμε σκοπό να πάμε στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη... Στόχος μας είναι η μεσσηνιακή αγορά και οι γύρω νομοί“, δηλώνει ο επιχειρηματίας.
ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΜΠΙΡΑΣ
“Η μπίρα δεν είναι καλοκαιρινό ποτό και δεν πίνεται υπερβολικά παγωμένη, γιατί αλλοιώνεται η γεύση της. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει άψητη μπύρα. Απλά έχει αλλοιωθεί η γεύση της γιατί δεν διατηρείται στη σωστή θερμοκρασία κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και της αποθήκευσης. Το καλοκαίρι κυρίως, οι μπίρες μεταφέρονται με ανοιχτά φορτηγά, οπότε... οι καταναλωτές μένουν με την εντύπωση ότι είναι άψητες“, ενημερώνει ο κ. Χατζόπουλος. Οσο για τον τρόπο παραγωγής της μπίρας, μας είπε:
“Η παραγωγή γίνεται σε 4 στάδια. Στο 1ο στάδιο γίνεται η διήθηση, το άλεσμα της βύνης με νερό για να απορροφηθούν τα ζάχαρα. Στο 2ο στάδιο γίνεται βρασμός του ζωμού μαζί με το λυκίσκο. Από το είδος του λυκίσκου που θα χρησιμοποιηθεί, εξαρτάται η γεύση της μπίρας. Στο 3ο στάδιο γίνεται η ωρίμανση μέσα σε ειδικές δεξαμενές. Στο στάδιο αυτό παράγεται το διοξείδιο του άνθρακα και το αλκοόλ. Στο 4ο στάδιο γίνεται το φιλτράρισμα, για να αποκτήσει η μπίρα διαύγεια.
Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι η αφιλτράριστη μπύρα κρατάει τις διουρητικές ουσίες της - και συνιστάται στον ανδρικό πληθυσμό που θέλει να μην αποκτήσει πρόβλημα προστάτη... Μετά το φιλτράρισμα, η μπίρα εμφιαλώνεται ή μπαίνει σε βαρέλια“.

'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 22/03/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου