Τρίτη 14 Απριλίου 2009

ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Με στόχο τον τριπλασιασμό των πωλήσεων ελαιολάδου

Γιαπωνέζος επιχειρηματίας βρίσκεται στην Καλαμάτα προκειμένου να γνωρίσει όλη τη διαδικασία τυποποίησης στις εγκαταστάσεις της ΕΑΣ Μεσσηνίας. Πρόκειται για τον συνεργάτη της Ενωσης στην ενδιαφέρουσα αγορά αυτής της περιοχής, ο οποίος θεωρεί ότι έχουμε το καλύτερο ελαιόλαδο και έχει θέσει ως στόχο των τριπλασιασμό των πωλήσεων σε 2 χρόνια.
Αυτές τις ημέρες τυποποιείται μια παρτίδα ελαιολάδου, η οποία προορίζεται για την αγορά της Ιαπωνίας. Σχολαστικός ο ίδιος, μετά από δοκιμασίες, επέλεξε το ελαιόλαδο που θα τυποποιηθεί και παρακολουθεί όλη τη διαδικασία από τη δεξαμενή μέχρι τη συσκευασία προκειμένου να είναι σε θέση να ενημερώνει τους πελάτες του.
Πρόκειται για ένα είδος “εκπαιδευτικού ταξιδιού” στο οποίο δίνει ιδιαίτερη σημασία η Ενωση και η φιλοξενία του συνεργάτης της συνοδεύεται από επισκέψεις σε αρχαιότητες, γνωριμία με
τον πολιτισμό της ελιάς και το περιβάλλον της Μεσσηνίας. Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι
και ο ίδιος κάνει παρατηρήσεις σε ζητήματα όπως για παράδειγμα η συσκευασία, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά στους παράγοντες της Ενωσης, επιδιώκει να μην υπάρχει ούτε ένα μπουκάλι που να δημιουργήσει πρόβλημα στον πελάτη του με το άνοιγμα. Εχει φέρει μάλιστα μαζί του και δείγματα από μπουκάλια ανταγωνιστών.
Οπως πληροφορηθήκαμε, ενδιαφέρεται και για μια μεγάλη ποσότητα από μπουκάλιαινιατούρες προκειμένου να τα διαθέτει σε τοπικές εκθέσεις στις οποίες συμμετέχει σε διάφορες περιοχές της Ιαπωνίας. Μαζί του θα πάρει ακόμη αντίγραφα βραβείων και πιστοποιητικών που θεωρούνται ισχυρό χαρτί για το μάρκετινγκ του ελαιολάδου της Ενωσης. Αλλά και υλικό ακόμη και με συνταγές της μεσογειακής διατροφής που είναι αναγκαίο στην προωθητική προσπάθεια.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 14/04/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου