Κυριακή 24 Μαΐου 2009

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΤΙΜΑ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Θετικό πρόσημο για το Δήμο Πύλου από το έργο της διετίας 2007 - 2008

image image

«Το παραχθέν έργο της διετίας 2007 - 2008 έχει οικοδομήσει το θετικό πρόσημο για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας», εκτιμά ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος, στον απολογισμό της διετίας, με τίτλο “Δύο χρόνια αυτοδιοικητικής δημιουργίας”, που κυκλοφόρησε σε ειδικό έντυπο και μοιράστηκε στους δημότες. Και σημειώνει: «Συγχρόνως όμως έχει αυξήσει το εύρος των υποχρεώσεων και των καθηκόντων μας. Ο απολογισμός των πεπραγμένων της δημοτικής αρχής δεν είναι ούτε οριστικός, ούτε τελικός. Υπάρχουν ανοιχτά προβλήματα και προτεραιότητες που απαιτούν εγρήγορση, πρωτοβουλία, όραμα, δράση και δημιουργία. Ο απολογισμός όμως αυτός είναι η απόδειξη της ευθύνης και της συνέπειας της δημοτικής αρχής, της αυτονομίας της, της δημοκρατικής και κοινωνικής ευαισθησίας, του ηθικού της σθένους και της άσκησης της αυτοδιοικητικής λειτουργίας με διαφάνεια. Συγχρόνως ο απολογισμός αυτός αποσκοπεί να δώσει το λόγο στην κοινωνία των πολιτών, για να μας κρίνει, να μας συγκρίνει και να μας αξιολογήσει».
Στο μήνυμά του ο κ. Χρονόπουλος διαπιστώνει ότι «η διετία που παρήλθε ήταν μια περίοδος έντονης δημιουργίας και δράσης σ’ όλους τους τομείς των αυτοδιοικητικών αρμοδιοτήτων. Το παραχθέν έργο είναι οξυγόνο για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και για την πραγμάτωση του κοινού μας οράματος, που θέλει την Πύλο ως πρότυπο περιφερειακό κέντρο και συγχρόνως ως παραγωγική, πολιτιστική, κοινωνική και διοικητική μητρόπολη της νοτιοδυτικής Μεσσηνίας. Το έργο που παράχθηκε τη διετία 2007 - 2008 είναι έργο που ανήκει στους δημότες, στους κατοίκους και τους επισκέπτες του τόπου μας. Είναι έργο που ανήκει στο δήμο, μη έχοντας κανέναν άλλον ιδιοκτήτη».
Ο δήμαρχος ευχαριστεί τους συμβούλους όλων των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμβούλους των Τοπικών Συμβουλίων «για την ενεργητική τους συμμετοχή στην αντιμετώπιση και επίλυση όλων των ζητημάτων, που μας απασχόλησαν».
Ανά τομέα, στον απολογισμό:
- Υδρευση - αποχέτευση:
«Προωθούμε οριστική λύση της υδροδότησης Πύλου και Γιάλοβας με έργα ύψους 2.020.000 ευρώ», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Πρόκειται για δύο γεωτρήσεις, κατασκευή νέας δεξαμενής στο Ελαιόφυτο 450 κυβικών και νέου εξωτερικού δικτύου ύδρευσης από Ελαιόφυτο έως Πύλο. Επισημαίνεται πως «οι νέες γεωτρήσεις στην περιοχή Κυνηγού, η κατασκευή νέων δεξαμενών και η αντικατάσταση των παλαιωμένων δικτύων ύδρευσης θα εξασφαλίσουν την επάρκεια υδροδότησης στα τοπικά διαμερίσματα από το Μεσοχώρι έως τους Αμπελοκήπους». Συμπληρώνεται ότι «η ίδρυση και λειτουργία της ΔΕΥΑΠ ως αυτόνομου νομικού προσώπου εγγυάται την αποτελεσματική και ποιοτική προσφορά υπηρεσιών, γεγονός που ήδη αποδεικνύεται με τη δρομολόγηση της λειτουργίας της μονάδας βιολογικού καθαρισμού και την επέκταση του δικτύου της καλύψεώς της». Μεταξύ των έργων που καταγράφονται, είναι η αποπεράτωση του βιολογικού καθαρισμού 570.000 ευρώ, η αντικατάσταση του παλαιού εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Πύλο 91.800 ευρώ και η συμμετοχή στο πρόγραμμα για μελέτη του υδροφόρου ορίζοντα από τα Πανεπιστήμια Α.Π. Θεσσαλονίκης, Κρήτης και την εταιρεία ENVECO για εμπλουτισμό του δικτύου ύδρευσης με διάνοιξη γεωτρήσεων και δημιουργία φραγμάτων.
- Καθαριότητα:
Αναφέρεται η κατάρτιση και ψήφιση κανονισμού καθαριότητας, η αγορά νέου απορριμματοφόρου με σύστημα πλύσης - απολύμανσης των κάδων 130.000 ευρώ και αυτοκινούμενης σκούπας για τον καθαρισμό των δρόμων 45.000 ευρώ. Γίνεται λόγος για την έναρξη και λειτουργία του προγράμματος ανακύκλωσης, για τον καθαρισμό και τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης περιμετρικά του ΧΑΔΑ, για το κλείσιμο και την αποκατάσταση 9 περιφερειακών ανεξέλεγκτων χωματερών.
- Μελέτες - έργα - αναπλάσεις:
Καταγράφονται μεταξύ άλλων, οι μελέτες ανάπλασης κεντρικής πλατείας Πύλου - σκαλιών και περιβάλλοντα χώρου, 150.000 ευρώ. Νέου κτηρίου παιδικού - βρεφονηπιακού σταθμού Πύλου, 200.000 ευρώ. Ανάπλασης στις καμάρες και του περιβάλλοντα χώρου, 50.000 ευρώ. Η επικαιροποίηση υποβάθρων πολεοδομικής μελέτης Πύλου, 120.000 ευρώ και της μελέτης λαϊκής πλαζ Πύλου.
- Αθλητισμός - πολιτισμός - κοινωνική μέριμνα - περιβάλλον:
Αναφέρονται η συμφωνία με τη Μητρόπολη Μεσσηνίας για την ανέγερση στην Πύλο γηροκομείου από τα Αλεξανδράκεια Κληροδοτήματα σε οικόπεδο που θα παραχωρήσει ο δήμος. Η ολοκλήρωση ανακατασκευής Τσικλητήριου και ο εξωτερικός φωτισμός του, 282.000 ευρώ. Η καθιέρωση ετήσιων βραβείων για τους πρωτεύσαντες μαθητές του Λυκείου Πύλου στη μνήμη Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη. Η ολοκλήρωση και ο φωτισμός προαυλείου χώρου του Κλειστού της Πύλου, 200.000 ευρώ. Η ανάληψη πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση του ναυαγίου “Ramona” που επί 27 χρόνια βρισκόταν στην παραλία της Γιάλοβας.
- Βελτίωση διοικητικής λειτουργίας δήμου:
Καταγράφονται: Η έναρξη λειτουργίας ΚΕΠ στο δήμο. Η υπογραφή σύμβασης και η ένταξη του δήμου στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο “Σύζευξις”. Η δημιουργία γραφείου μηχανογράφησης στο δήμο και βελτίωση της μηχανοργάνωσης. Η προμήθεια εφαρμογής ληξιαρχείου για ψηφιοποίηση του αρχείου και ψηφιακή παρακολούθηση των ληξιαρχικών πράξεων.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 24/05/2009

2 σχόλια:

  1. Ρε πάμε καλά? Σε ποιόν απευθύνετε? Σε ΒΛΑΚΕΣ μιλάει? Όταν είχαμε μαζευτει έξω από την ΔΕΗ, για να προλάβουμε το κλήσιμο, είχε στειλει τα τσιράκια του,(γιατί ο ίδιος δεν είχε μουτρα) να φωνάζουν με αυταρχικό ύφος "Η ΔΕΗ ΔΕΝ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ. ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΩ?". Και? Που ειναι η ΔΕΗ? Που είναι ο ΟΤΕ? Που είναι τα κότσια τους? Η μαγκιά τους? ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ειναι. Ας πατήσουν πόδι. Δεν φάνηκαν πουθενά. ΤΣΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ.
    Μόνο τα καλοκαίρι ξέρανε να γυρνάνε σε γειτονιές και να απειλούν τους ηλικιωμένους πολίτες (δεν έχουν αρχίδια να το κάνουν σε πιο νέους)οτι θα τους κόψουν το νερό, επειδή έχουν πράσινους κήπους. Το νερό στο σπίτι του Δήμαρχου όλο το καλοκαίρι κόπηκε καθόλου ? ΟΧΙ (με αποδείξεις).
    Ας προσέξουν λίγο γιατί το να κόβουν το νερό σε ορισμένες γειτονιές, και όχι σε άλλες,(και αν θέλει κάποιος να γίνω συγκεκριμένος, πολύ ευχαρίστως γίνομαι) αποτελεί μη ίση αντιμετώπιση του Δήμου απέναντι στους πολίτες. Κατι που διώκετε ποινικά. Και φέτος ΔΕΝ θα έχουμε υπομονή.
    Μου καμαρώνει για το φωτισμό της παραλίας-μόλου. Με αλλου τα λεφτά και γω κερνάω. Ξέρουμε τι εννοώ.
    Ποιά καθαριότητα? Βρωμάει ο τόπος.
    ΤΑ φρεάτια βγάζουν τρομερή βρώμα. Ας κάνουν κάποια απολύμανση. Βγαίνουν κατσαρίδες σε μέγεθος ποντκιού.
    Οι δρόμοι κάθε 20 μέτρα λακούβα. Και αν δεν υπάρχει την ανοίγουν. Α ξέχασα. Στρώσανε άσφαλτο μια στρωφή πριν το μηδεν. Τι δεν ηταν έργο του Δήμου? Πάντως αν ήταν Δήμαρχος με αρχίδια θα τους υποχρέωνε να στρώσουν μέχρι την πλατεία. Αλου κι αλλού πουλάνε μαγκιά.
    Το Ραμόνα που το έβγαλε ο Κωσταντακόπουλος? Πάλι με άλλη τσέπη πουλάμε μούρη?
    Πήρε ο δήμος το αυτοκινητάκι σκούπα? Και για να καθαρίζει την πλατεία? Μόνο αυτά που θα δει ο περαστικός? Και στις γειτονιές?
    ΑΑΑ μην ξεχάσω, καθαρίζουν το συντριβάνι όποτε είναι να κατέβουν οι Αθηναίοι, για να δείχνει κάτι.
    Έβαλε και άσπρα βότσαλα στους Φοίνικες. Που πας ρε καραμήτρο???
    Κέθε βράδι, αυτά που γίνοντε στην μαρίνα ΔΕΝ τα βλέπει κανεις? Υποπτες συναλλαγές , ακροβατικά αυτοκινήτων, κλοπές από βάρκες και σκάφη. ΑΑΑΑ αυτά δεν τα τσεκάρει ο Δήμος, άλλα και άλλα όμως?
    Ναι είναι και η έναρξη του ΚΕΠ. Με υπαλλήλους που δεν πληρώνονται εδώ και μήνες,(οχι από το δήμο,αλλά να μην κουνιέται με άλλων υπηρεσιών γραφεια) και γω ανοίγω ΚΕΠ σπίτι μου.
    Και κάτι που ξέχασα για το νερό. Ας αρχίσουν να στέλνουν δείγματα για υγειονομικό-ποιοτικό έλεγχο όπως ΟΦΕΙΛΟΥΝ να κάνουν, γιατί σε λίγο θα ΒΑΡΕΣΟΥΝΕ ΚΑΜΠΑΝΕΣ.

    Ας χαλαρώσουν λίγο και ας ξανασκεφτούν σε ποιούς μιλάνε. Δεν κοιμόμαστε. Ζούμε στον Δήμο Πύλου, που πνίγετε από προβλήματα. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟ.

    Και στο φινάλε δεν τους ζητάμε να ανακαλύψουν τον τροχό.
    ΑΣ ΔΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΗΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ολοι τους ειναι σκατα. Συμπολιτευση και αντιπολιτευση μαζι. Ολοι κοιτουν να παρουν κανενα ξεροκοματο απο την πιτα του Κωνσταντακοπουλου. Τιποτε αλλο.

    ΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΛΑ...ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή