Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ “Βραδυφλεγής” αντίδραση στο Σύνδεσμο για τις δηλώσεις του περιφερειάρχη

«Βραδυφλεγής» υπήρξε η αντίδραση μελών του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ) Νομού Μεσσηνίας στις οξύτατες δηλώσεις τις οποίες έκανε στην «Ε», περίπου πριν μιάμιση εβδομάδα, ο περιφερειάρχης Νίκος Αγγελόπουλος.
Ο περιφερειάρχης είχε αναφερθεί στην εν εξελίξει διαδικασία μεταβολής του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των σκουπιδιών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, επικρίνοντας ταυτόχρονα τη γενικότερη καθυστέρηση που δείχνει η Μεσσηνία.
Το θέμα αυτό έφερε στο τραπέζι -στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου κι ενώ είχαν εξαντληθεί τα θέματα της ημερήσιας διάταξης- ο δήμαρχος Πεταλιδίου Ηλίας Κουτσοδημητρόπουλος, θεωρώντας, όπως τόνισε, ότι «οι δηλώσεις του περιφερειάρχη δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο Σύνδεσμο». Μάλιστα παρατήρησε ότι θα έπρεπε να έχει ήδη συνεδριάσει το Δ.Σ. για το θέμα αυτό, δεδομένου -όπως εξήγησε-ότι ο Ν. Αγγελόπουλος έθεσε σοβαρά ζητήματα, τόσο για το θέμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ στην Οιχαλία και των σχετικών μελετών που εκπονούνται για λογαριασμό του ΕΣΔΙΣΑ, όσο και για την ευθύνη των δημάρχων για την εξακολούθηση της λειτουργίας των ΧΑΔΑ, με δεδομένη την καθυστέρηση που προκύπτει στη χωροθέτηση των δεματοποιητών.
ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΠΥΛΟΣ;
Την ίδια στιγμή, με δεδομένο το κλίμα αβεβαιότητας, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος ανακοίνωσε την πρόθεσή του να προχωρήσει, από κοινού με άλλους όμορους δήμους, στην ανάθεση μελέτης ΣΔΙΤ για ενεργειακή μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων: «Δεν βλέπω λύση. Εχω απογοητευθεί από τη μέχρι τώρα κατάσταση και δεν μπορώ να περιμένω άλλο, έχει γίνει
πολλή σπέκουλα... Είμαι έτοιμος να πάω διαδημοτικά, μέσω ΣΔΙΤ, για ενεργειακό εργοστάσιο -υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτες και τεχνολογία που δεν απαιτεί τεράστιο όγκο απορριμμάτων» αποκάλυψε ο δήμαρχος Πύλου. Προηγουμένως είχε ζητήσει -και ομόφωνα του δόθηκε- αναβολή της γνωμοδότησης του Συνδέσμου επί της περιβαλλοντικής προμελέτης για δεματοποιητή στον Αγιο Νικόλαο, καθώς δεσμεύεται από αρνητική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ως προς τη συγκεκριμένη χωροθέτηση.
«ΜΑΣ ΕΓΚΑΛΕΙ»
«Αν και περίμενα, κανένας μετά από τόσες ημέρες δεν σχολίασε τις δηλώσεις Αγγελόπουλου -για αλλαγή περιφερειακού σχεδιασμού, για ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, για την έγκλησή του προς τους δημάρχους που τους θεωρεί υπεύθυνους για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ΧΑΔΑ» είπε ο Ηλ. Κουτσοδημητρόπουλος προς το Δ.Σ. του ΕΣΔΙΣΑ. Αναρωτήθηκε μάλιστα γιατί ο Ν. Αγγελόπουλος, αφού προτίθεται να μεταβάλει τον περιφερειακό σχεδιασμό, «μας παρακίνησε να προχωρήσουμε στο διαγωνισμό, και τώρα να εγκαλούμαστε κιόλας», παρατηρώντας παράλληλα, τι μπορεί να εννοούσε ο περιφερειάρχης όταν, αναφερόμενος στη μελέτη για το ΧΥΤΥ στην Οιχαλία, δήλωσε στην «Ε» ότι «δεν μπόρεσε να τη σταματήσει».
Ο δήμαρχος Πεταλιδίου ζήτησε να συγκληθεί το Δ.Σ. του ΕΣΔΙΣΑ με αποκλειστικό θέμα τις δηλώσεις του περιφερειάρχη στην «Ε», οι οποίες -όπως είπε-«δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο Σύνδεσμο», για να καταλήξει δηλώνοντας ότι πλέον δεν εμπιστεύεται κανέναν.
Ανάλογη στάση ήταν αυτή που τήρησε και ο δήμαρχος Θουρίας Γιώργος Σκαλαίος, που συμφώνησε με το συνάδελφό του επισημαίνοντας ότι «ο γ.γ. της Περιφέρειας, με τις δηλώσεις του, ανασκεύασε ολόκληρο τον περιφερειακό σχεδιασμό που ο ίδιος είχε προτείνει, αναιρεί όσα μας είχε πει». Κι αυτό, συνέχισε ο Γ. Σκαλαίος, «το έκανε ρίχνοντας ευθύνες στους δημάρχους, κάτι που είχα προβλέψει ότι θα γινόταν». Εστιάζοντας δε στο θέμα των δεματοποιητών, ο δήμαρχος Θουρίας εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα οι δήμοι προχωρούν από μόνοι τους στην προμήθεια και εγκατάστασή τους -«την ίδια στιγμή που εμείς μόνο ακούμε για δεματοποιητές, άλλοι δήμοι προβαίνουν ήδη στην προμήθεια δεματοποιητών διαφορετικού τύπου -η Αλεξανδρούπολη, το Αίγιο και οσονούπω η Αρχαία Ολυμπία και ο Πύργος, ενώ ανάλογα προετοιμάζονται η Γαστούνη και οι Μυκήνες» είπε ο Γ. Σκαλαίος. Πρόσθεσε μάλιστα, πως ο υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος ενέκρινε πίστωση 1.200.000 ευρώ για την προμήθεια από τους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου δεματοποιητών διαφορετικού τύπου από αυτούς που δηλώνει ο περιφερειάρχης ότι έχει προμηθευτεί. Καταλήγοντας, ο δήμαρχος Θουρίας πρότεινε -και κατ’ αρχήν έγινε αποδεκτό από τους παρόντες στην προχθεσινή συνεδρίαση αιρετούς- να μεταβεί αντιπροσωπεία του ΕΣΔΙΣΑ στο Αίγιο την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Ιουνίου, προκειμένου να δουν από κοντά πώς λειτουργεί ο δεματοποιητής στο ΧΑΔΑ της αχαϊκής πόλης. Δεν παρέλειψε ωστόσο ο Γ. Σκαλαίος να επιρρίψει ευθύνες στην κυβέρνηση και τα στελέχη της για το αδιέξοδο με τα σκουπίδια, προκαλώντας αντιδράσεις από μερίδα μελών του Δ.Σ. -ωστόσο επικράτησε ψυχραιμία τελικά.
ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ
Εκ διαμέτρου αντίθετος παρουσιάστηκε ο αντιδήμαρχος Καλαμάτας Κώστας Αθανασόπουλος, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις σε βάρος του γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θυμίζοντας ότι
ο ΕΣΔΙΣΑ είχε συμφωνήσει με τις προτάσεις του Ν. Αγγελόπουλου: «Ολοι μας είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση Αγγελόπουλου για τις ενότητες. Από 7 τις κάναμε 4, μας είπε στη συνέχεια να του υποδείξουμε 4 χώρους για τους δεματοποιητές, αλλά δεν το κάναμε. Εδώ δεν είμαστε ικανοί να υποδείξουμε χώρους για τους δεματοποιητές, ο Αγγελόπουλος μας φταίει; Πού ευθύνεται η περιφέρεια;» αναρωτήθηκε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος, που ειδικά για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα σημείωσε: «Μόνο στην Καλαμάτα αναλάβαμε το πολιτικό κόστος και υποδείξαμε χώρο» παρατήρησε συγκεκριμένα ο αντιδήμαρχος, εξηγώντας ότι η μη εγκατάσταση δεματοποιητή στη Μαραθόλακκα δεν έχει προχωρήσει εν αναμονή της δικαστικής απόφασης στην προσφυγή που έχει γίνει από φορείς και κατοίκους του Ταϋγέτου.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Μεθώνης Ηρακλής Μιχελής, χαρακτηρίζοντας υποκριτική τη στάση που τώρα τηρείται απέναντι στον περιφερειάρχη: «Είναι υποκριτικό εκ μέρους μας να εγκαλούμε τώρα τον περιφερειάρχη, εμείς προσφύγαμε σε αυτόν άλλωστε» τόνισε, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην Πύλο, σημείωσε: «Ειδικά για την Πύλο είπαμε ότι θα προτείναμε εναλλακτικές περιοχές και ο περιφερειάρχης θα αποφάσιζε. Λοιπόν αποφάσισε. Γιατί τον εγκαλούμε τώρα; Τώρα δεν μας βολεύουν οι επιλογές του;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Εδώ 4 θέσεις μας ζήτησε να βρούμε στη Μεσσηνία και δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αν εμείς οι δήμαρχοι δεν αναλάβουμε τις ευθύνες μας δε θα λυθεί τίποτα».
Αναφορικά με το θέμα των δεματοποιητών, εξ άλλου, ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας Γιώργος Νταγιόπουλος έκανε την επισήμανση ότι «κανείς δεν μας έχει πει τι θα γίνει με τα μπαλοποιημένα μετά από 2 χρόνια».
ΑΠΟΨΕΙΣ...
Μήπως θα πρέπει να αρχίσει να απασχολεί τον ΕΣΔΙΣΑ το ενδεχόμενο ότι η μελέτη για την Οιχαλία ίσως και να μείνει στα αρχεία του Συνδέσμου, αναρωτήθηκε από την πλευρά του ο δημοτικός σύμβουλος Αριστομένη Φώτης Αντωνόπουλος, που σημείωσε πάντως ότι -τυπικά τουλάχιστον- η Περιφέρεια πράττει με βάση τις εξουσιοδοτήσεις που έχει πάρει.
Να στηριχθεί ο Σύνδεσμος σε αυτή τη φάση, ζήτησε ο δήμαρχος Ιθώμης Κώστας Γεωργακόπουλος επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί τώρα να μπαίνουν ζητήματα για τις μελέτες που εκπονούνται από τον ΕΣΔΙΣΑ, ενώ πριν ένα χρόνο η Περιφέρεια -διά στόματος του ίδιου του γενικού γραμματέα, όπως είπε ο δήμαρχος- τις είχε αποδεχθεί όταν είχε έλθει στην Καλαμάτα ο Ν. Αγγελόπουλος. «Αν τώρα δεν ισχύει ο περιφερειακός σχεδιασμός... Ας δούμε τον Ιούνιο που είπε ο γ.γ. ότι θα αλλάξει, αλλά σε αυτή την περίπτωση τι κουβεντιάζουμε» παρατήρησε ο Κ. Γεωργακόπουλος.
ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ
«Οι ευθύνες είναι όλων μας, όπως και οι λύσεις θα δοθούν από όλους μας. Εχουμε οδηγηθεί εδώ που έχουμε οδηγηθεί επειδή ορισμένοι ήθελαν να κάνουν τα δικά τους. Η ουσία είναι, μπορεί να βρεθεί λύση; Τουλάχιστον εμείς το παλεύουμε». Με τις επισημάνσεις αυτές συνόψισε ο πρόεδρος του ΕΣΔΙΣΑ, δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος, τη γενική συζήτηση, με την επιπλέον παρατήρηση ότι η Μεσσηνία -όπως είπε- είναι «από τους λίγους που έχουν έτοιμη μελέτη για ολοκληρωμένη διαχείριση σε επίπεδο νομού -και οι μόνη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου». Την ίδια στιγμή κατηγορηματικά διαβεβαίωσε ότι ποτέ δεν έχει λάβει εντολή από τον περιφερειάρχη να σταματήσει ο ΕΣΔΙΣΑ τις μελέτες -πρόσθεσε πάντως ότι θα είναι ευπρόσδεκτο αν τελικά ο γ.γ. της Περιφέρειας πετύχει να υλοποιηθεί η λύση με μια μονάδα επεξεργασίας για τους 5 νομούς.

Β.Γ.Μ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 27/05/2009


Αν κατάλαβα καλά, από το παραπάνω δημοσίευμα, ο ΕΣΔΙΣΑ ανέβαλε “τη γνωμοδότηση του συνδέσμου επί της περιβαλλοντικής προμελέτης για δεματοποιητή στον Άγιο Νικόλαο, καθώς δεσμεύεται από αρνητική απόφαση του Δημοτικού του Συμβουλίου ως προς τη συγκεκριμένη χωροθέτηση”.
Δηλαδή οι εργασίες προχωρούν κανονικά για την τοποθέτηση του δεματοποιητή και όταν θα τελειώσει η όλη ιστορία θα γνωμοδοτήσει ο σύνδεσμος επί της περιβαλλοντικής προμελέτης;
Έχουμε τρελαθεί τελείως.
Όποιος διαβάσει το δημοσίευμα θα καταλάβει ότι δεν γίνεται τίποτα γιατί ο καθένας θέλει τα δικά του, για προφανείς αλλά και αδιευκρίνιστους λόγους. Το ότι ο δικός μας δήμαρχος θέλει να προχωρήσει μόνος του με βάζει σε σκέψεις ότι, πιθανόν, θα αντιμετωπίσουμε την απειλή, εκτός από δεματοποιητή, στο δήμο μας να έχουμε και μίνι εργοστάσιο διαχείρισης απορριμμάτων.
Το συμπέρασμα που βγάζω εγώ είναι ότι, όλοι οι δήμαρχοι, για δικούς τους λόγους ο καθένας, χρονοτρίβησαν με αποτέλεσμα να έχουν βγει εκτός ορίων της κοινότητας και έτσι να ψάχνουν τη λύση με λάθος τρόπο και λάθος προσανατολισμό.
Λύσανε, οι δήμαρχοι, όλα τα άλλα προβλήματα και το μόνο που τους έχει απομείνει είναι αν ο δεματοποιητής ο τάδε είναι καλύτερος από τον δείνα. Αν δηλαδή είχαν αποφασίσει αυτοί τι τύπο θα εγκαθιστούσαν θα ήταν εντάξει. Τώρα που αποφάσισε η περιφέρεια θέλουν να εγκαταστήσουν τους άλλους. Μήπως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος; Λέω μήπως.!!!
Αν διαβάσετε πάντως με προσοχή το δημοσίευμα θα βγάλετε ξεκάθαρα συμπεράσματα για το τι συμβαίνει σε τούτο τον τόπο και δεν πάει μπροστά.

Κώστας....

11 σχόλια:

  1. Αυτο με το εργοστασιο διαχειρησης απορριμματων ειναι οτι καλυτερο αν γινει. Μπραβο στο δημαρχο. Ουτε να τρεχεις στην Τριπολη ουτε πουθενα. Μακαρι ολοι ολοι οι δημοι να προχωρουσαν σε αυτη την αυτονομια και καινοτομια να ειχαν δικα τους εργοστασια διαχειρησης σκουπιδιων. Καλως το σκεφτηκε ο δημαρχος ξερωντας πως εχει να κανει και με τα σκουπιδια της ΠΟΤΑ και μπραβο του ξανα που παιρνει την ευθυνη. Ξερφωντας επισης πως το εργοστασιο της Τριπολης ισως να μην κατασκευαστει και ποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Που ρε φίλε, στον Αϊ-Νικόλα; Θα τρελαθούμε τελείως; Θα έχουμε τα απορριμματοφόρα 8 δήμων να περνάνε μέσα από την Πύλο; Χάθηκε ένα μέρος σε κάποια άλλη περιοχή; Τόσες “ραχούλες” υπάρχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσύ πιστεύεις ότι μπορεί να είναι οικονομικά βιώσιμη μια τέτοια λύση; Εδώ δεν θα ήταν για όλο το νομό Μεσσηνίας, γι' αυτό ψάχνουν λύση σε επίπεδο περιφέρειας.
    Και ποιος σου είπε ότι ακόμη και αν είναι βιώσιμη θα γίνει ποτέ; Τα 12 χρόνια του βιολογικού της Πύλου (και χωρίς να έχει τελειώσει) δεν σου λένε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mh meinei raxoula gia raxoula Kwsta.Opou broume raxoula, paralia, dasos parthena na pame na ta katastrepsoume. Wraio skeptiko. O viologikos den eixe ksekinhsei san ergo epi tou shmerinou dhmarxou pantws...mhn to ksexnas auto. O filos exei dikio apo panw ama perimenoume apo thn perifereia na ftiaksei monada swthikame.

    Nikos Stenwsia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αν νομιζετε πως ο δημαρχος δεν ξερει τι κανει κανετε μεγαλο λαθος.ειναι ολα μονοδρομος , και ο δημαρχος το γνωριζει.αλλοι δεν το καταλαβαν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είπα να καταστρέψουμε τα πάντα φίλε Νίκο. Δεν ξέρω αν θα είχες την ίδια άποψη αν περνούσαν τα απορριμματοφόρα μέσα από τη Στενωσιά για να πάνε τα σκουπίδια σε ένα δεματοποιητή και μετά σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας δίπλα ακριβώς από το χωριό σου. Δεν είμαι μηδενιστής αλλά πιστεύω ότι μπορεί να βρεθεί λύση καλύτερη από αυτή που προτείνει ο δήμαρχος. Όπως είδες, για διάφορους λόγους ο καθένας, οι δήμαρχοι ομολογούν ότι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους για να προχωρήσει και η περιφέρεια. Ο καθένας επικαλείται ό,τι θέλει ή ό,τι τον βολεύει.
    Όσο για τον βιολογικό ξέρω πολύ καλά από ποιόν ξεκίνησε, από ποιόν καθυστέρησε και ναυάγησε οικονομικά, από ποιόν δεν θεωρήθηκε ότι έπρεπε να γίνει και από ποιόν επίσης καθυστέρησε στη λειτουργία του. Μην ανασύρω δηλώσεις για το πότε μας έλεγε και ο σημερινός δήμαρχος ότι θα ξεκινήσει η λειτουργία του.
    Όσο για σένα φίλε που μιλάς για μονόδρομους θέλω να σου πω ότι ποτέ κάτι δεν είναι μονόδρομος. Τους μονόδρομους τους εφευρίσκουν και τους επικαλούνται αυτοί που θέλουν να οδηγήσουν τα πράγματα εκεί που αυτοί θέλουν και πάντοτε η πρόθεσή τους δεν είναι η άριστη αλλά ούτε και ανιδιοτελής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τουλαχιστον καταλαβαμε ολοι μας πως εχουμε εξυπνο δημαρχο.αυτο που ηθελε το καταφερε και χωρις να ιδρωσει...!!! οσο αφορα τους φιλους της αντιπολιτευσης θα πρεπει να γνωριζουν πως δεν αρκει μονο η αρνηση και η αντιδραση...χρειαζεται και προτασεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε, δικά σου τα συμπεράσματα. Εγώ δεν είπα πάντως ότι ο δήμαρχος είναι χαζός. Το τι κατάφερε χωρίς να ιδρώσει δεν κατάλαβα γιατί λύση οριστική, γενικά αποδεκτή και ωφέλιμη δεν έχω αντιληφθεί να έχει επιτευχθεί και δεν ξέρω αν θα επιτευχθεί. Όσο για την αντιπολίτευση δεν γνωρίζω τι επί μέρους προτάσεις μπορεί να έχουν κάνει. Αυτό που ξέρω πάντως είναι ότι έχουν κάνει γενικά ήρεμη αντιπολίτευση και χαρίστηκαν σε πολλές περιπτώσεις στη συμπολίτευση με αποτέλεσμα ίσως αυτό να τους έχει κάνει λίγο αλαζόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μου αρέσει που το πρόβλημα για μερικούς είναι ότι δεν πρέπει να γίνει μονάδα για τα σκουπίδια στον Αι Νικόλα και ότι πως θα περνάνε τα αμάξια με τα σκουπίδια από την Πύλο και άλλα. Μάλλον είναι καλύτερη για αυτούς η κατάσταση που υπάρχει τόσα χρόνια κάθε λίγο να παίρνουν φωτιά και να γεμίζει από (Οξυγόνο) όλοι η περιοχή. Και αν κατεβαίνεις στην Πύλο μόνο για βόλτα είναι μια χαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ποια ειναι η αποδεκτη λυση??? Να πανε τα σκουπιδια στη ραχουλα???? Δηλαδη οσοι δε μενουν στην Πυλο αλλα στους υπολοιπους οικισμους του δημου δεν ειναι δημοτες και πολιτες του δημου???? Μονο τους ψηφους θελουμε να παιρνουμε απο αυτους???? Ο δημαρχος καταλαβε πως το μονο σημειο που θα μπορουσε να αποθεσει τα σκουπιδια χωρις να καταστρεψει παραπανω γη -και εχοντας και το βαρος της Π.Ο.Τ.Α.- ειναι η εδω και χρονια υπαρχουσα χωματερη του αγιου νικολα. Δηλαδη ο Βρεττακος τι θα εκανε???? Αλλα ξεχασα κι αυτος τη ραχουλα θελει. Εχει να πατησει σε οικισμους εκτος Πυλου απ τις τελευταιες δημοτικες. Αφου δεν το εχουν παρει με τις πετρες ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μάλλον δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε γιατί ίσως μιλάμε άλλη γλώσσα. Εγώ είπα ότι δεν πρέπει να μείνουν τα σκουπίδια στο Αϊ-Νικόλα. Είπα ότι δεν είναι η καλύτερη λύση να συνεχίσουν να πηγαίνουν τα σκουπίδια εκεί και μάλιστα πολύ περισσότερα από πριν. Πιστεύετε όλοι σας ότι δεν υπάρχει σημείο στα όρια των δήμων που να προκαλεί μικρότερη όχληση; Αν πιστεύετε αυτό είναι περιττή κάθε συζήτηση. Αλλά προφανώς δεν τα θέλετε αλλού, για κάποιους λόγους που εσείς γνωρίζετε. Ίσως γιατί τώρα είναι μακρυά από εσάς.
    Μην μου λέτε για φωτιές και τέτοια γιατί ο δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέσα για να αντιμετωπιστούν τυχόν αυταναφλέξεις. Αν αδυνατούν να ελέγξουν την κατάσταση όταν υπάρξει πρόβλημα είναι άλλο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή