Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

«Οι Βρετανοί έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν ένα από τα μεγάλα σφάλματα της Ιστορίας»

assets_LARGE_t_420_510868_type11495

Η Αυστραλία τάσσεται υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Δεκάδες Αυστραλοί από τον πολιτικό και τον πολιτιστικό κόσμο, πρώην πρωθυπουργοί, υπουργοί, βουλευτές, συγγραφείς και καλλιτέχνες, με αφορμή τα εγκαίνια του Νέου Μουσείου Ακροπόλεως ζητούν να επιστρέψουν τα Γλυπτά στην Ελλάδα.

«Το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως δίνει στο Βρετανικό Μουσείο την ευκαιρία να διορθώσει ένα από τα μεγάλα σφάλματα της Ιστορίας. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη διατήρηση της συλλογής στην Πινακοθήκη Νταβίν, στο πίσω μέρος του Βρετανικού Μουσείου, τώρα που τα γλυπτά μπορούν να ενοποιηθούν και να εκτεθούν μαζί με τα λοιπά σωζόμενα γλυπτά της Ακρόπολης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός Γκοφ Ουίτλαμ, ο οποίος μαζί με τον επίσης πρώην πρωθυπουργό Μάλκομ Φρέιζερ είναι μέλη της οργάνωσης «Αυστραλοί υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα».

Στο μεταξύ, ο αυστραλιανός Τύπος έχει γεμίσει με δημοσιεύματα που υποστηρίζουν τον ίδιο σκοπό. «Σημειώνονται πλέον ανησυχίες στο βρετανικό στρατόπεδο για την τύχη των Γλυπτών, καθώς οι Ελληνες με επιμονή και διπλωματικότητα προσπαθούν για την επιστροφή τους...

Το νέο Μουσείο Ακροπόλεως καταρρίπτει τα επιχειρήματα του Βρετανικού Μουσείου για καλύτερη έκθεση και μεγαλύτερη ασφάλεια των Γλυπτών στη Βρετανία, επιχείρημα που κάποτε θεωρείτο έγκυρο...», αναφέρεται μεταξύ άλλων σε δημοσίευμα.

Παράλληλα η εφημερίδα «Χέραλντ Σαν» δημιούργησε διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, στην οποία το κοινό μπορεί να στείλει τη γνώμη του σχετικά με το θέμα.

“ΕΘΝΟΣ” 16/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου