Δευτέρα 22 Ιουνίου 2009

Συγκινητική συνάντηση στην παραλία της Πύλου

Από αριστερά: Ηρακλής Τραπιεράκης, ο λυκειάρχης Γιάννης Κίτσος, Δήμητρα Θεοδωροπούλου, Πέννυ Δημητροπούλου μαθηματικός, Ελισάβετ Καραμπάτσου, Αλέξανδρος Αλεξάκης, Ελένη Διακουμή, Γιώργος Καλδής, Εύα Γκιώνη, Δήμητρα Αρκάλη, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος, Γιάννης Μίντσεφ και Νίκος Καλδής.

image

Μια συγκινητική αποχαιρετιστήρια συνάντηση έλαβε χώρα πριν λίγες μέρες στην παραλία της Πύλου, ανάμεσα στους μαθητές της Γ' λυκείου, τον λυκειάρχη Γιάννη Κίτσο, την μαθηματικό Πέννυ Δημητροπούλου και το δήμαρχο Πύλου, πρώην λυκειάρχη-μαθηματικό. Οι συζητήσεις φυσικά περιστράφηκαν στο γεγονός των αποτελεσμάτων τα οποία αγωνιωδώς αναμένουν οι μαθητές αλλά και συζητήσεις που είχαν να κάνουν με τη χρονιά που πέρασε. Κυριάρχησαν ανθρώπινες και φιλικές συζητήσεις προκειμένου οι μαθητές να απαλλαγούν από το άγχος της αναμονής των αποτελεσμάτων. Στην ερώτηση προς τον λυκειάρχη πώς ήταν το φετινό επίπεδο των μαθητών ο κ. Κίτσος μας είπε ότι ήταν καλό έως υψηλό και τα περισσότερα παιδιά θα μπουν στις σχολές της επιθυμίας τους. Ο λυκειάρχης σημείωσε ακόμα ότι οι μαθητές της Γ' λυκείου Πύλου είναι πανέτοιμοι να βγουν στην κοινωνία ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Στην ερώτηση προς τους μαθητές αν η ανθρώπινη επικοινωνία που είχαν με το λυκειάρχη τους ικανοποίησε μας απάντησαν μονολεκτικά "πλήρως". Δεν είχαν βέβαια λόγους να τον κολακέψουν, πράγμα που ειπώθηκε στο τραπέζι.
Αξίζει να σημειωθεί μεταξύ των άλλων και η τοποθέτηση του δημάρχου σε ό,τι αφορά τη διεκδίκησή τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι: "Για όποια λάθη ή παραλείψεις εμείς κάναμε, εσείς έχετε την υποχρέωση να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο από το δικό μας".
Τ.Αλ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 22/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου