Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

ΥΨΗΛΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΥΛΟΥ Το ομαδικό κλίμα μυστικό επιτυχίας για τους μαθητές

Ελισάβετ Καραμπάτσου Σπυριδούλα Μπουντά

image image

Ερση Κοτσόβολου Θοδωρής Ρένεσης

image image

Το ομαδικό κλίμα και η έλλειψη ανταγωνισμού συνθέτουν τη συνταγή της επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις, δηλώνουν οι απόφοιτοι της Γ' τάξης του Λυκείου Πύλου. "Ολοι ήμασταν μια παρέα μεταξύ μας και οι καθηγητές μας βοήθησαν πάρα πολύ, όσο μπορούσαν" δηλώνουν οι μαθητές με τους οποίους επικοινώνησε η "Ε".

Η Ερση Κοτσόβολου ήταν στη θεωρητική κατεύθυνση και συγκέντρωσε 18.720 μόρια. Ονειρό της είναι να περάσει στη Νομική, γιατί η σχολή αυτή έχει ένα αντικείμενο που της αρέσει πολύ και δίνει πολλές εναλλακτικές στη συνέχεια. Τώρα η Ερση ετοιμάζεται να πάει διακοπές με την παρέα της από το σχολείο σε κάποιο νησί. "Θα θυμάμαι πάντα τα ωραία χρόνια του σχολείου, έχουμε πολλές αναμνήσεις" συμπληρώνει.
Δεν έχει ακόμη αποφασίσει τι σχολή θα δηλώσει η Ελισάβετ Καραμπάτσου, που πιάνει 18.829 μόρια. "Ισως να είναι λίγο δύσκολη η απόφαση αυτή, αλλά πρώτα θα σκεφτώ τι μου αρέσει και μετά την επαγγελματική αποκατάσταση. Από το λύκειο έχω τις καλύτερες αναμνήσεις, με τους συμμαθητές μου υπήρχε τέλειο κλίμα και ήμασταν πολύ ενωμένοι", θυμάται η Ελισάβετ.
Η Φιλολογία είναι η μεγάλη αγάπη της Σπυριδούλας Μπουντά, που συγκέντρωσε 18.783 μόρια. Εχει ιδιαίτερη αδυναμία στα Αρχαία, τη Γλωσσολογία και τη Φιλοσοφία και έτσι πιστεύει ότι αυτή η σχολή θα την ικανοποιεί απόλυτα. "Αν και δύσκολη χρονιά η Γ' λυκείου, εμείς περάσαμε καλά. Οταν έχεις καλές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια, θέλει μόνο μια μικρή αλλαγή να κάνεις στον τρόπο ζωής σου" δηλώνει η Σπυριδούλα.
Την ίδια προτίμηση με την Ερση, τη Νομική, έχει και ο Θοδωρής Ρένεσης, που με τα 18.800 μόρια που έπιασε νιώθει αρκετά περήφανος για τον εαυτό του. "Το ήθελα από πολύ μικρός να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα και ειδικότερα να εργαστώ στο δικαστικό ή στο διπλωματικό σώμα. Με αγχώνει λίγο το γεγονός ότι θα έχει πολύ διάβασμα, αλλά θα το προσπαθήσω. Από το σχολείο δεν θα ξεχάσω ποτέ τις πλάκες και τις ωραίες στιγμές που περάσαμε πάντως. Ηταν πραγματικά τα χρόνια της ανεμελιάς μας"... εξομολογείται ο Θοδωρής.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 24/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου