Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Θερινά εθελοντικά προγράμματα της Ορνιθολογικής Εταιρείας

Θερινά εθελοντικά προγράμματα ξεκινά η Ορνιθολογική Εταιρεία, προσκαλώντας κάθε ενδιαφερόμενο να δηλώσει συμμετοχή σε αυτά -στα οποία συμπεριλαμβάνεται η δραστηριοποίηση στη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας, στην Πύλο.
Συγκεκριμένα, στη Γιάλοβα το αντικείμενο αφορά στην περιβαλλοντική προστασία, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση. Ο υγρότοπος της Γιάλοβας, σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, αποτελεί το σημαντικότερο νοτιότερο μεταναστευτικό σταθμό για τα πουλιά στα Βαλκάνια. Μέχρι τώρα έχουν καταμετρηθεί 265 είδη πουλιών που ξεχειμωνιάζουν, σταθμεύουν ή φωλιάζουν εκεί. Οι εθελοντές συμμετέχουν στην ευαισθητοποίηση των επισκεπτών στον υγρότοπο της Γιάλοβας, την ενημέρωσή τους για τις αξίες του υγροτόπου και την οργάνωση εκπαιδευτικών ξεναγήσεων και περιπάτων στην περιοχή. Επίσης, μπορούν να συμμετέχουν στην προστασία του βιοτόπου του χαμαιλέοντα, την προστασία των φωλιών και την παρακολούθηση του πληθυσμού. Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν από την ιστοσελίδα http://www.ornithologiki.gr/gr/hos/grvol.htm ή καλώντας στο τηλέφωνο 210 8228704.
Τα υπόλοιπα εθελοντικά προγράμματα της Ορνιθολογικής για το φετινό καλοκαίρι είναι η δακτυλίωση πουλιών και παρακολούθηση της μετανάστευσης των αρπακτικών στον Ορνιθολογικό Σταθμό Αντικυθήρων και η περιβαλλοντική προστασία, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση στον υγρότοπο Αγρα-Βρυττών-Νησίου, που βρίσκεται ανατολικά της λίμνης Βεγορίτιδος, σε απόσταση 8 χιλιομέτρων από την Εδεσσα.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 29/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου