Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Ιταλικό ενδιαφέρον για τσάρτερ στη Μεσσηνία

Την πρόθεσή της να συνεργαστεί με τη Μεσσηνία εξέφρασε χθες το πρωί, σε συνάντησή της στη Νομαρχία, 3μελής αντιπροσωπία τουριστικών πρακτόρων με έδρα το Μπέργκαμο της Βόρειας Ιταλίας. Οι Ιταλοί, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συλλόγου τους Ντάριο Ζαμπέλι που συναντήθηκαν και συζήτησαν με την πρόεδρο της ΝΕΤΠ Αντωνία Μπούζα και το Μεσσήνιο τουριστικό πράκτορα Δημήτρη Μανιάτη, σημείωσαν πως οι πελάτες τους είναι συνταξιούχοι και έθεσαν ως όρους για τη συνεργασία τη μετακίνηση με το αεροπλάνο και το σέρβις. Μεταξύ των ερωτημάτων, όμως, που απηύθυναν, ήταν και το αν χρηματοδοτούνται κενές θέσεις στο αεροπλάνο.
Ο Δ. Μανιάτης είπε ότι «το κόστος του εισιτηρίου είναι μικρό, είμαστε κοντά» και παρατήρησε: «Επειδή τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν ακριβύνει, πιστεύω ότι τα τσάρτερ θα έχουν προτίμηση. Εμείς θα στηρίξουμε την προσπάθεια, προσφέροντας καλές υπηρεσίες και καλές τιμές».
Ο πρόεδρος Ντ. Ζαμπέλι επεσήμανε ότι ο κόσμος προτιμάει τουρισμό με γκρουπ για το σέρβις και για τις τιμές. Ενημέρωσε ότι ο σύλλογός τους αποτελείται από 69 άτομα απ’ όλα τα τουριστικά γραφεία στην Ιταλία, ο τζίρος τους φέτος ήταν 38 εκ. ευρώ, από τα οποία τα 17 - 18 εκ. προέρχονται από τα γκρουπ. Παρατήρησε πως οι πελάτες τους είναι κυρίως άτομα Τρίτης Ηλικίας, σύλλογοι συνταξιούχων. «Εχουμε ξαναδουλέψει με την Πελοπόννησο. Αναγκαίος όρος η μετακίνηση με το αεροπλάνο. Τον τουρίστα τον κατακτάμε με το σέρβις, με τη μετακίνηση και μετά έρχονται οι φυσικές ομορφιές και η κουλτούρα», σημείωσε ο κ. Ζαμπέλι. Η Αντ. Μπούζα επεσήμανε ότι «το βλέπουμε θετικά. Το πρόβλημα είναι η δρομολόγηση πτήσεων από την Ιταλία».
Γ.Σ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 19/06/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου