Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ολοκληρώθηκε η απογραφή στο Δήμο Πύλου

Ομόφωνα ψηφίστηκε η απογραφή του Δήμου Πύλου με αναφορά στα περιουσιακά στοιχεία του κατά την 31/12/06 καθώς και η έναρξη των ισολογισμών χρήσης του 2007. Η εν λόγω απογραφή εκκρεμούσε από το έτος 2002. Τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου αποτιμήθηκαν στην αντικειμενική τους αξία από την επιτροπή απογραφής, στην οποία μέλη της ήταν υπάλληλοι του δήμου και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο δήμαρχος Πύλου φανερά χαρούμενος για το κοπιαστικό έργο που ανέλαβε η επιτροπή και έφερε σε πέρας μάς δήλωσε: Αισθάνομαι υπερήφανος και συγχρόνως ενθουσιασμένος που ο δήμος μας μπαίνει στην αναπτυξιακή πορεία που του αρμόζει». Συνεχίζοντας ο κ. δήμαρχος εξήρε το έργο των υπαλλήλων και των αιρετών (τα μέλη της επιτροπής) διότι, όπως σημείωσε, έδειξαν μεγάλο ζήλο και κοπίασαν μέχρι να περατώσουν το δύσκολο αλλά σημαντικό αυτό έργο και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Επιπροσθέτως ο κ. δήμαρχος τόνισε: «Δεν θέλω να υπάρχει καμία εκκρεμότητα στο δήμο και όπως έχω ξαναπεί και το γνωρίζουν οι πολίτες, ο Δήμος Πύλου αξίζει περισσότερα και όλοι μαζί έχουμε υποχρέωση να τον αναδείξουμε και να τον ορίσουμε ενεργό στο μεσσηνιακό γίγνεσθαι. Από την πλευρά μου είμαι και θα είμαι παρών σε ό,τι έχει να κάνει με την ανάδειξη, προοπτική και σωστή λειτουργία του δήμου μας».
Σε ό,τι αφορά τώρα το ζήτημα απολογισμός, έχει ως ακολούθως:
- Συντάχτηκε το μητρώο παγίων. Σε σύνολο παγίου ενεργητικού, οικόπεδα, κτήρια, γήπεδα κ.ά. είναι 5.902.555 ευρώ.
- Απαιτήσεις προς είσπραξη από τους πολίτες 162.708.000 ευρώ.
- Τα χρήματα επενδύσεων και επιχορηγήσεων έργων 5.657.900 ευρώ.
- Οφειλές του δήμου προς πληρωμή μετά την 31/12/06 725.660.000.
Στη σύνταξη του μητρώου συγκαταλέγεται φυσικά και η αποτίμηση της επέμβασης που έχει πραγματοποιήσει ο δήμος σε πλατείες, δρόμους, πεζοδρόμια κοινής χρήσης κ.ά.
Σημαντική αναφορά έκανε και για το ζήτημα του διπλογραφικού συστήματος η υπεύθυνη του Δήμου Πύλου Αναστασία Μαρκοπούλου, όπου κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε ότι εντός των επομένων μηνών και μέχρι το τέλος του έτους θα έρθουν προς ψήφιση στο Σώμα και οι ισολογισμοί κλεισίματος των ετών 2007 και 2008, έτσι ώστε να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση της διοίκησης, εκσυγχρονισμός στην οικονομική υπηρεσία και δυνατότητα προγραμματισμού και εκπόνησης έργων και χορηγήσεων σε βάθος πενταετίας. Συνεχίζοντας η κ. Μαρκοπούλου σημείωσε ότι η σωστή και έγκαιρη πληροφορία που θα παρέχουν μέσα από τη λειτουργία του διπλογραφικού συστήματος θα δίνει με τη χρήση οικονομικών δεδομένων και καταστάσεων την εικόνα του δήμου καθώς και τις δυνητικές του ικανότητες ένταξης σε αναπτυξιακά προγράμματα και απορρόφηση χρηματοδοτικών κονδυλίων, έτσι ώστε ο δήμος να προχωρήσει με ασφάλεια και σιγουριά στην καινούργια εποχή για τη δημόσια διοίκηση και ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τάκης Αλεξάκης “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 31/07/2009

Σύντομα θα λάβει την απάντηση ο Μινχάουζεν της δημοσιογραφίας.

Κώστας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου