Πέμπτη 30 Ιουλίου 2009

Ρωσάκια με ελληνικές ρίζες φιλοξενούνται στη Μεσσηνία ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

image

Δεκαπέντε παιδιά ηλικίας 10 -11 ετών από το Νοβοροσίσκ της Ρωσίας με ελληνικές ρίζες, με την συνοδό τους Ελενα Κρουσέφσκαγια, που φιλοξενούνται μέχρι το τέλος Ιουλίου στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας στον Ταΰγετο, επισκέφθηκαν χθες το νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκο.
Η φιλοξενία των παιδιών εντάσσεται στα πλαίσια προγράμματος του υπουργείου Εξωτερικών που αφορά φιλοξενία παιδιών ομογενών από χώρες του εξωτερικού. Το πρόγραμμα είναι 15νθήμερο και πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΚΕΔΚΕ, της ΕΝΑΕ και της ΕΕΤΑΑ.
Ο κ. Δράκος εξέφρασε τη χαρά του για τη φιλοξενία των παιδιών και σημείωσε: «Δημιουργεί τις βάσεις φιλίας και ιστορικής αναφοράς κι ενίσχυσης των Ελλήνων, που ζουν σ’ άλλες χώρες. Μας ενδιαφέρει να αγαπήσουν την Ελλάδα και να έχουν μια σχέση μαζί τους. Θέλουμε να ξανάρθουν». «Και αυτά θέλουν να ξανάρθουν», επεσήμανε η συνοδός τους. Τα παιδιά είπαν ότι πέρασαν πολύ καλά στην κατασκήνωση, στους αρχαιολογικούς χώρους που επισκέφθηκαν και στα μπάνια που έκαναν. Σημείωσαν ότι τους έκαναν εντύπωση τα κάστρα και κυρίως ο Μυστράς.
Ο αντινομάρχης Δημήτρης Καφαντάρης ευχαρίστησε τη διευθύντρια της ΛΗ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξένη Αραπογιάννη, με τη συμβολή της οποίας τα παιδιά που επισκέφθηκαν αρχαιολογικούς χώρους του νομού μας, είχαν δωρεάν είσοδο. Ο νομάρχης και ο αντινομάρχης μοίρασαν στα παιδιά αναμνηστικά δώρα.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 30/07/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου