Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

Τσαμπουκάδες στην Πύλο

image

ΔΕΝ υπάρχει χειρότερο να ξυπνάς στις 2 τη νύχτα από τσαμπουκαλήδικες φωνές τσακωμού. Αναστατώνεσαι, εκνευρίζεσαι, βγαίνεις στο μπαλκόνι και περιμένεις την κατάπαυση του πυρός.
Η γειτονιά στην πλατεΐτσα (πλατεία Παπαφλέσσα) σηκώθηκε στο πόδι και ο λόγος; Δεν τον μάθαμε ακόμα. Εκείνο που μάθαμε είναι το γεγονός ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να φορέσει “βραχιόλια” στους ανήλικους. Βέβαια πολλοί πήραμε τηλέφωνο στο Α/Τ Πύλου απ’ όπου άργησαν δραματικά να τους σκορπίσουν αν και το Αστυνομικό Τμήμα είναι 100 μέτρα από το
πεδίο των μαχών. Να σημειωθεί εδώ ότι η Πύλος ήταν και είναι φιλήσυχος τόπος με κατοίκους
φρόνιμους. Aγνωστα σε μας τα ουρλιαχτά και τα σπασίματα με μπουκάλια στο πεζοδρόμιο και
μας ξενίζει η κάθε είδους συμπεριφορά νυκτόβιων που ξυπνάνε τον κόσμο.
Oσο και να θέλει να υπερασπιστεί κανείς τους άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου που πράγματι κάνουν ό,τι μπορούν για την τάξη, στην περίπτωση αυτή έχασαν την μπάλα. Οι κάτοικοι της περιοχής εξοργίστηκαν γιατί το περιπολικό άργησε να πάει. Μόλις όμως πήγε σκόρπισαν. Τον πολίτη δεν τον ενδιαφέρει αν ο νόμος (κακώς) δεν δίνει το δικαίωμα στον αστυφύλακα να φορέσει “βραχιόλια” στον ανήλικο. Τον ενδιαφέρει να σπεύδει ταχέως και να παρεμβαίνει με άλλα μέσα. Δεν ήταν πάντως ανήλικοι οι τσαμπουκάδες Αλβανοί σύμφωνα με την μαρτυρία πολλών παιδιών από την Πύλο που τους γνώριζαν.
Oσο για το φιλήσυχο πνεύμα που επικρατεί στο χωριό σε τέτοιες περιπτώσεις ας μην είναι και
τόσο φιλήσυχο. Αυτό δημιουργεί την εντύπωση της αδυναμίας, αν ταμπουρωνόμαστε μέσα από τις μπαλκονόπορτες περιμένοντας το περιπολικό. Ας κατεβεί και κανένας άλλος με τα σώβρακα στους δρόμους. Στο φινάλε ας βοηθήσουμε την Αστυνομία, δεν είναι επιλήψιμο στις μέρες μας.
Παλιά ήταν ρουφιανιλίκι, με την παλιά δεξιά. Τώρα είναι υποχρέωση του καθενός να συνεργάζεται όπως οι ίδιοι αστυνομικοί λένε και τούτο διότι παραδέχονται τις γενικότερες ελλείψεις της Πολιτείας.
Εάν δεν μπορείς να βγάλεις άκρη, εάν δεν μπορείς να προστατευτείς, ένα είναι βέβαιο, ότι η ΕΛΑΣ δοκιμάζεται.
Τ. Αλ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 16/07/2009


Που' σε καημένε Περικλή ( όχι ο αρχαίος αλλά ο θείος) παλιοδεξιέ και ρουφιάνε που, επί “επάρατης δεξιάς”, έτρεχες για τον διορισμό στο δημόσιο. Που' σε να διαβάσεις τα λόγια ενός φιλόσοφου.

Κώστας....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου