Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ Κ. ΚΑΡΑΛΗ Απάντηση στο Δήμαρχο Πύλου

Δήμαρχε,
Απαντώντας στα δυο δημοσιεύματά μου στην “Ελευθερία” με χαρακτηρίζεις με 12 “κοσμητικά” επίθετα. Με αποκαλείς αμετροεπή, κακόβουλο, καταφρονητικό, υβριστικό, συκοφαντικό, αντιφατικό, αναληθή, καιροσκοπικό, αναξιόπιστο, ανεύθυνο, ακατάληπτο και ανερμάτιστο. Προφανώς τα επίθετα αυτά σού είναι εύκολα στη χρήση γιατί χαρακτηρίζουν εσένα τον ίδιο -όπως θα φανεί πιο κάτω-και ίσως τα ακούς συχνά να σου τα προσάπτουν. Πάντως δεν επιχειρώ δημόσια παρέμβαση “αυτοϊκανοποιούμενος”, όπως αφήνεις να εννοηθεί. Αυτό το αφήνω για εσένα.
Εστειλες στην εφημερίδα ένα αμετροεπές κείμενο που δεν απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που έθετα. Δεν είχες υποχρέωση να απαντήσεις, αλλά αν είχες κάτι αξιόπιστο να αναφέρεις θα το έπραττες φαντάζομαι.
Δεν απάντησες ποιος εμπνεύστηκε και σε τι εξυπηρετούσε το δημοσίευμα του “δημοσιογράφου” το οποίο δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα και ήταν αναληθές και κατασκευασμένο όλο το περιεχόμενό του. Συκοφαντική και η δική σου προσπάθεια να αναφερθείς σε πράγματα που εγώ δεν αμφισβήτησα και να αγνοήσεις την ουσία αυτών που ρωτούσα. Δεν αμφισβήτησα την νομιμότητα του διορισμού της λογίστριας αλλά έγραψα ότι ενώ οι προσλήψεις αυτές έγιναν κατά προτεραιότητα -ακριβώς για να διευκολύνουν τους δήμους να ενταχθούν στο διπλογραφικό σύστημα- η εν λόγω υπάλληλος μόνο με αυτό δεν ασχολήθηκε.
Αναφέρεις ότι η κα Μαρκοπούλου “επωμίστηκε όλο το βάρος και τον αντίστοιχο φόρτο εργασίας για την αποτελεσματική και έγκαιρη ολοκλήρωση της απογραφής, της συντάξεως ισολογισμών και της εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος του δήμου”. Δεν απάντησες στο ερώτημα με τι επιστημονικές γνώσεις η επιτροπή του δήμου -που βοήθησε στη σύνταξη των ισολογισμών όπως αναφέρατε εσύ και ο “δημοσιογράφος”-βοήθησε και την λογίστρια στο
έργο της. Μας έχεις απαντήσει όμως ότι “η ολοκλήρωση του σύνθετου και κοπιαστικού αυτού έργου προϋπόθετε ειδικές επιστημονικές γνώσεις και εξειδικευμένη μεθοδολογία. Για το λόγο αυτό ο δήμος χρησιμοποίησε ειδικό συνεργάτη...”. Προς τι επομένως το εγκώμιο προς τη λογίστρια και την επιτροπή τη στιγμή που την απογραφή την έκανε άλλος; Αν αυτός δεν είναι αντιφατικός λόγος δώσε μου ένα παράδειγμα να καταλάβω τι σημαίνει το επίθετο “αντιφατικός”. Μη μου αραδιάζεις πάλι τα πλεονεκτήματα του διπλογραφικού συστήματος τα οποία -σαν πτυχιούχος οικονομικής σχολής-γνωρίζω καλύτερα από εσένα.
Στην απάντησή σου για το δεύτερο δημοσίευμά μου -που αφορά τον δεματοποιητή- μου καταλογίζεις άγνοια του θέματος. Μας φέρνεις τον δεματοποιητή στην Πύλο, μας μιλάς για την πρόθεσή σου να διαχειριστείς όλα τα σκουπίδια της Πυλίας αλλά και για εξαγωγή των δεμάτων από το λιμάνι. Εχεις αναφερθεί και σε δυο επιπλέον μελέτες χωρίς να έχεις κάνει σε κανένα γνωστό σε τι αναφέρεσαι. Πιθανόν να έχεις δίκιο στο ότι έχω άγνοια αφού δεν σε προλαβαίνουμε στις λύσεις “δίκην μάγου” που εμφανίζεις συνεχώς. Στο μόνο που μένεις σταθερός είναι ότι εναγωνίως ψάχνεις τη λύση εδώ.
Η ημερομηνία 31/12/2008 ήταν καταληκτική για να έχετε βρει λύσεις-οι δήμαρχοι- αλλά αφήσατε την ημερομηνία να εκπνεύσει χωρίς να έχετε καταλήξει σε κοινά αποδεκτές λύσεις για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Επίτρεψέ μου να πιστεύω ότι η πρόταση για τον “Αγιο Νικόλαο” ήταν δική σου και όχι της Περιφέρειας γνωρίζοντας ότι θα υιοθετηθεί από αυτή για να βγείτε όλοι μαζί από τα αδιέξοδά σας και τις ολιγωρίες σας. Εσύ δήμαρχε, καταφρονητικός ως συνήθως, έγραψες στα παλιά σου τα παπούτσια την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πύλου που ήταν αντίθετη στο δεματοποιητή. Θεωρώ την ενέργειά σου να θέλεις τον δεματοποιητή στον “Αγιο Νικόλαο” κακόβουλη. Αφρονα ενέργεια της οποίας δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα το μέγεθός της. Εσύ και οι αποφάσεις σου έχετε τρομοκρατήσει τον κόσμο και όχι η δική μου αναφορά στους φόβους μου ότι ίσως “φάμε” τα σκουπίδια όλης της Μεσσηνίας.
Μου καταλογίζεις ότι “οι αναφορές μου στη λειτουργία και τη διαχείριση της ΔΕΑΠ εντάσσονται στο ίδιο πλαίσιο της δημιουργίας εύκολων και πρόχειρων εντυπώσεων χωρίς γνώση της πραγματικότητος και του υλοποιούμενου σχεδιασμού για την εκκαθάριση της δημοτικής αυτής επιχείρησης”. Συκοφαντία και ύβρις και αυτό. Απάντησέ μου ευθέως αν μπορείς. Από την ημέρα που αναλάβατε το δήμο έχετε δώσει λογαριασμό για το πώς διαχειρίζεστε τα χρήματα της ΔΕΑΠ; Εχετε συντάξει κάποιον ισολογισμό και έχετε κάνει κάποιον απολογισμό; Απαντώ για λογαριασμό σου. Οχι, κανένα.
Τελειώνοντας θα σου επιστρέψω την τελευταία πρόταση του δημοσιεύματός σου για να δεις ότι “πάει γάντι” σε εσένα και το δημοσίευμά σου. “Ο συντάκτης του (δήμαρχος) σκιαμαχεί με τον εαυτό του, εμπνεόμενος από μια εικονική πραγματικότητα, βιάζοντας την αλήθεια και διατυπώνοντας έναν λόγο αντιφατικό, αναληθή, αναξιόπιστο, αμετροεπή, ακατάληπτο, υβριστικό και συκοφαντικά δυσφημιστικό”. Απ‘ ότι φαίνεται κοιτούσες το είδωλό σου στον καθρέφτη όταν το έγραφες αυτό.
Κώστας Καραλής "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 25/08/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου