Σάββατο 8 Αυγούστου 2009

Ο μητροπολίτης στη λειτουργία της Μεταμόρφωσης στην Πύλο

image

image

Με την θρησκευτική εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που έλαβε χώρα στο Νιόκαστρο της Πύλου, πραγματοποιήθηκε το όνειρο των Πυλίων που κατέκλυσαν κυριολεκτικά το προαύλιο του ναού.
Η λειτουργία τελέσθηκε στον έξω χώρο της εκκλησίας γιατί έτη πολλά βρίσκεται σε κατάσταση συνεχόμενης πτώσεως των επιχρίσματος. Κατόπιν σκαλώθηκε και παραμένει μια δεκαετία με τις σκαλωσιές, αναμένουσες το έργο της αναστήλωσης και συντήρησης. Η πραγμάτωση του ονείρου οφείλεται στον σεβασμιώτατο μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο. Από τις σελίδες της “Ε”, σε συνέντευξη που παραχώρησε πριν από το Πάσχα, είχε πει ότι “του Σωτήρος θα λειτουργήσουμε στον ναό, έστω και έξω”.
Η θεά Τύχη, τώρα, έφερε τον Πύλιο Αντώνη Σαμαρά, ηγέτη στο υπουργείο Πολιτισμού όπου επιταχύνοντας τις διαδικασίες υλοποίησης της προϋπάρχουσας μελέτης, ο ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος θα μεταμορφωθεί σύντομα, από νεφελοσκεπής ένεκα της απουσίας της δράσης αρμοδίων υπηρεσιών, που στο εσωτερικό του πνίγει το έρεβος, σε διαυγή, λαμπρό, φωτοβόλο μνημείο της Πύλου.
Στη θρησκευτική αυτή τελετή παρευρέθηκαν ο υπουργός πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς, ο δήμαρχος Πύλου Γ. Χρονόπουλος, ο νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος, ο νομαρχιακός σύμβουλος Δ. Καφαντάρης και ο Λ. Φιλιππόπουλος.
Τάκης Αλεξάκης “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 08/08/2009


Μετά φταίω εγώ όταν γράφω ότι είναι ολισθηρή η “δημοσιογραφία” του “δημοσιογράφου”;
Στη φωτογραφία, δεξιά από τον υπουργό, είναι ο δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας και υποψήφιος δήμαρχος Πύλου, Βασίλης Τσώνης. Δεν θεωρήθηκε σκόπιμο από τον “δημοσιογράφο” να αναφέρει στο κείμενο το όνομά του. Παράληψη θα μου πείτε. Αν δεν ξέραμε με ποιόν έχουμε να κάνουμε. Τον κουμπάρο του, Λεωνίδα Φιλιππόπουλο, με ποια ιδιότητα άραγε τον αναφέρει; Γιατί δεν ανέφερε και όλους τους Πύλιους που παραβρέθηκαν;
Είδατε ότι δεν φταίω εγώ αλλά οι προκλήσεις του με τον τρόπο που έχει διαλέξει να δημοσιογραφεί;
Κώστας....

1 σχόλιο:

  1. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ.ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ , ΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ , ΩΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ . ΕΙΝΑΙ ΠΟΛ.ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ , ΝΕΟΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή