Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Σπείρα νεαρών Αλβανών στα χέρια της Αστυνομίας

Τετραμελής σπείρα νεαρών Αλβανών με προσωρινή... έδρα του Κυνηγού Πυλίας οργανώθηκε για να κλέβει, αλλά τους “τσίμπησαν” οι αστυνομικοί της Πύλου πριν προλάβουν να αρπάξουν πολλά. Η υπόθεση που ήδη έχει εξιχνιαστεί αφορά την κλοπή καφενείου στον Πήδασο Πυλίας τις τελευταίες ημέρες, ενώ από το Α.Τ. Πύλου και την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας ερευνάται η εμπλοκή των νεαρών και σε άλλες κλοπές, καθώς στο κλεμμένο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν με άλλες πινακίδες βρέθηκαν κι άλλα κλοπιμαία.
Μια πληροφορία ότι ένα Daewoo κινείται ύποπτα στην περιοχή ήταν αρκετή για να βγει στη φόρα η δράση τους. Οι αστυνομικοί εντόπισαν το αυτοκίνητο στο δρόμο Πύλου - Κυνηγού, διαπίστωσαν πως οι Αλβανοί δεν είχαν τα απαιτούμενα έγγραφα παραμονής και τους συνέλαβαν. Μάλιστα, ο 19χρονος που είχε αναλάβει χρέη οδηγού δεν είχε ούτε δίπλωμα. Μαζί του κυκλοφορούσαν ακόμα 3 συμπατριώτες του 17, 18 και 26 ετών. Οπως διαπιστώθηκε, όλοι μαζί στις 2 του μήνα, νύχτα, είχαν κλέψει αυτοκίνητο από το χωριό Βρύνα του Δήμου Σκιλλούντος Ηλείας, από το οποίο έβγαλαν και πέταξαν τις πινακίδες. Για να πετύχουν το σκοπό τους και να μη δίνουν στόχο, στις 7 του μήνα, πάλι νύχτα, πήγαν στα Παραδείσια Μεγαλόπολης, όπου έβγαλαν τις πινακίδες παρκαρισμένου αυτοκινήτου και τις φόρεσαν στο κλεμμένο με το οποίο μετακινούνταν. Η επόμενη κίνησή τους ήταν τα ξημερώματα της επομένης να “χτυπήσουν” στον Πήδασο και να κλέψουν από καφενείο τσιγάρα, κάρτες κινητής τηλεφωνίας και γύρω στα 400 ευρώ κέρματα, τα οποία μετά τη σύλληψή τους αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια του καφενείου. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ακόμα 8 κινητά τηλέφωνα, ρολόγια χειρός, ένα mp3 player και διάφορα άλλα αντικείμενα, η ύπαρξη των οποίων δε δικαιολογήθηκε από τους δράστες. Ο 19χρονος οδηγός οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και σήμερα δικάζεται στο αυτόφωρο, καθώς δεν έχει δίπλωμα, ενώ οι άλλοι 3 κρατούνται προκειμένου να απελαθούν, καθώς δεν έχουν έγγραφα παραμονής.
Σύμφωνα με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας ταξίαρχο Γιώργο Καραβίτη, πρόκειται για μια επιτυχία του Α.Τ. Πύλου, η οποία βασίστηκε στην αξιοποίηση μιας πληροφορίας.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 12/08/2009

Και να σκεφτείτε ότι η ιδοκτήτρια του καφενείου στον Πήδασο είναι Αλβανίδα.

Κώστας….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου