Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ “ΜΟΡΕΑ” Ενημέρωση για τις 6 αλλαγές στο δρόμο Τσακώνα - Καλαμάτα

image

Τα έξι βασικά σημεία του δρόμου Τσακώνα-Καλαμάτα στα οποία προτείνεται να γίνουν αλλαγές αποτέλεσαν το αντικείμενο της μαραθώνιας ενημερωτικής -όπως χαρακτηρίστηκε- σύσκεψης, που έγινε χθες στο γραφείο του νομάρχη Μεσσηνίας Δημήτρη Δράκου, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, του στελέχους του ΥΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Καρνέση, αλλά και των εκπροσώπων των μειοψηφιών του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ας σημειωθεί ότι δεν έγιναν δηλώσεις από κανέναν εκ των συμμετασχόντων στη σύσκεψη, παρά μόνο ότι -εν όψει της συνεδρίασης του Νομαρχιακού Συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα, αλλά και της Νομαρχιακής Επιτροπής Υποδομών αύριο το πρωί- η συζήτηση αφορούσε στη συμπληρωματική περιβαλλοντική μελέτη (ΜΠΕ) του δρόμου, η οποία κατέστη αναγκαία λόγω «βελτιωτικών προσαρμογών» στη μελέτη χάραξης.
Ειδικότερα, οι αλλαγές που έχουν προταθεί -και επέβαλαν τη συμπληρωματική μελέτη περιβαλλοντικών όρων- αφορούν στις περιοχές Αγίου Φλώρου, Ανθειας, Αντικαλάμου, Λεΐκων, ποταμού Νέδοντα και οδού Σπάρτης, ενώ έγινε γνωστό ότι προτάθηκε να εξεταστεί και η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με τη Νέα Είσοδο της Καλαμάτας.
Μαζί με το Γιάννη Καρνέση, διευθυντή της Υπηρεσίας Μελετών-Κατασκευών Εργων Παραχώρησης Πελοποννήσου μετείχαν και ο εκ των επικεφαλής του «Μορέα» Αλέξανδρος Γεωργόπουλος καθώς και ο μελετητής Δ. Μιχαλόπουλος. Μετείχαν επίσης, οι επικεφαλής των μειοψηφιών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χρήστος Μαλαπάνης, Θανάσης Πετράκος και Αριστείδης Δαμαλάς, ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Α.Ε. Χρήστος Ριζάς, καθώς και ο Παναγιώτης Γιαννακέας διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.
Η γνωμοδότηση επί της συμπληρωματικής μελέτης περιβαλλοντικών όρων για το δρόμο Τσακώνα-Καλαμάτα αποτελεί το πιο ενδιαφέρον θέμα που θα συζητήσει στη συνεδρίασή της, αύριο στις 10.30 το πρωί, η Νομαρχιακή Επιτροπή Προγραμματισμού και Υποδομών. Η Ν.Ε. θα κληθεί επίσης, αύριο, να αποφανθεί και επί της περιβαλλοντικής μελέτης που συνοδεύει την κατασκευή τριών μόνιμων διαβάσεων στο ρέμα Μάτι του Δήμου Γαργαλιάνων.
Β.Γ.Μ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 03/09/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου