Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ Εργο ύδρευσης από το Ελαιόφυτο ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου περιμένει ο Δήμος Πύλου, για το μεγάλο έργο της ύδρευσης από το Ελαιόφυτο, προϋπολογισμού 2 εκ. ευρώ. Πρόκειται, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Χρονόπουλος, για έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα “Θησέας” και το οποίο πρέπει να έχει δημοπρατηθεί έως το τέλος του χρόνου.
Το σημαντικό αυτό έργο περιλαμβάνει: Τον εξοπλισμό 2 γεωτρήσεων που έχουν ανορυχθεί στο Ελαιόφυτο και οι οποίες θα δίνουν 120 κυβικά νερό την ώρα. Την κατασκευή αντλιοστασίων και νέας δεξαμενής 400 κυβικών στο Ελαιόφυτο. Την κατασκευή καινούργιου
αγωγού που θα πάει το νερό στην Πύλο, στη δεξαμενή υψηλής ζώνης της πόλης.
Ο κ. Χρονόπουλος παρατήρησε ότι απ’ αυτές τις γεωτρήσεις θα μπορούν να παίρνουν νερό και η Σχινόλακκα και η Γιάλοβα, όταν χρειάζονται επιπλέον ποσότητες. Επεσήμανε πως το Ελαιόφυτο θα είναι η κύρια πηγή τροφοδοσίας νερού για την Πύλο και οι πηγές από τον “Κουμπέ” θα λειτουργούν ενισχυτικά.
Επίσης, ο δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι ξεκινούν σύντομα η κατασκευή 4 δεξαμενών ύδρευσης στο Μεσοχώρι, στην Καλλιθέα, στο Κυνηγού και στην Πύλα και μιας γεώτρησης στο Κυνηγού, η οποία θα εμπλουτίσει το δίκτυο σ’ όλα τα νότια χωριά του δήμου (Μεσοχώρι, Καλλιθέα, Κυνηγού, Αραπόλακκα, Περιβολάκια, Χωματάδα, Πήδασος, Χωματάδα, Αμπελόκηποι).
Τέλος, ο κ. Χρονόπουλος επεσήμανε ότι ολοκληρώνεται η μελέτη για την αντικατάσταση των εσωτερικών δικτύων ύδρευσης σ’ όλα αυτά τα χωριά, που είναι παλιά και από αμίαντο. Το έργο θα υλοποιηθεί από το Δ’ ΚΠΣ.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 12/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου