Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Την ερχόμενη Τρίτη η επέτειος της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου

Την 182η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου θα γιορτάσει η Πύλος σε μια εβδομάδα, την ερχόμενη Τρίτη 20 Οκτωβρίου με εκδηλώσεις στις οποίες έχει προσκληθεί να παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Οι εκδηλώσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με παράταξη των σημαιών Ελλάδας, Αγγλίας, Γαλλίας και Ρωσίας στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων και έπαρσή τους από το δήμαρχο Πύλου. Στις 10.15 θα τελεστεί δοξολογία στο μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Στη συνέχεια θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Τριών Ναυάρχων και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων. Τον πανηγυρικό της ημέρας, με θέμα «Μυστική διπλωματία και η Ναυμαχία του Ναβαρίνου»,
θα εκφωνήσει ο Μιχαήλ Κοσμόπουλος, τακτικός καθηγητής Αρχαιολογίας και κάτοχος της Διακεκριμένης Εδρας Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μιζούρι των ΗΠΑ.
Η παρέλαση των σχολείων και των στρατιωτικών τμημάτων θα ξεκινήσει στις 11.15, ενώ μισή ώρα αργότερα οι επίσημοι θα επιβιβαστούν σε πλωτά μέσα και θα μεταβούν στα νησιά Φανάρι, Σφακτηρία και Χελωνήσι όπου βρίσκονται αντίστοιχα τα μνημεία των Γάλλων, Ρώσων και Αγγλων πεσόντων όπου επίσης θα αναπεμφθούν επιμνημόσυνες δεήσεις και θα κατατεθούν στεφάνια.
Στη 1.30 το μεσημέρι ο νομάρχης Μεσσηνίας και ο δήμαρχος Πύλου θα παραθέσουν γεύμα στους επίσημους προσκεκλημένους, στις 5.40 το απόγευμα θα γίνει υποστολή των σημαιών και στις 6 οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κυριών Πύλου.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 13/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου