Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Διεθνής αεροπορικός προορισμός η Καλαμάτα Ο ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ “COSTA NAVARINO”

image

Νέα για τις αεροπορικές συνδέσεις της Καλαμάτας με διεθνή αεροδρόμια, ενόψει της λειτουργίας του τουριστικού προορισμού “Costa Navarino”, θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Α.Ε. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος. Συγκεκριμένα ο κ. Κωνσταντακόπουλος θα συναντηθεί με τους δημοσιογράφους στις 2.30 μ.μ. στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας και μεταξύ άλλων θα αναφερθεί στην έναρξη δρομολογίων Αθήνα - Καλαμάτα με την Aegean και στην εβδομαδιαία πτήση της Air Berlin στη γραμμή Νυρεμβέργη - Καλαμάτα. Οι πτήσεις Αθήνα - Καλαμάτα και Νυρεμβέργη - Καλαμάτα θα ξεκινήσουν το Μάιο, ταυτόχρονα με την έναρξη λειτουργίας του τουριστικού προορισμού “Costa Navarino”. Παράλληλα, έγινε χθες γνωστό ότι η Air Berlin βάζει από το Μάιο τρία δρομολόγια την εβδομάδα για Καλαμάτα, από Μόναχο, Φρανκφούρτη και Αννόβερο αντίστοιχα. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα γνωστά ως σήμερα στοιχεία: Την Πέμπτη 6 Μαΐου 2010 θα ξεκινήσει η αεροπορική σύνδεση της Μεσσηνίας με τη Γερμανία, με την εβδομαδιαία πτήση της Air Berlin στη γραμμή Νυρεμβέργη - Καλαμάτα.
Η πτήση -το εισιτήριο για την οποία θα τιμάται περί τα 150 ευρώ- θα πραγματοποιείται κάθε Πέμπτη, με αναχώρηση από τη Νυρεμβέργη στις 11.10 το πρωί και άφιξη στην Καλαμάτα στις
2.40 το μεσημέρι. Το αεροσκάφος θα αναχωρεί από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα στις 3.30 το μεσημέρι και θα φθάνει στη γερμανική πόλη στις 5.05 το απόγευμα.
Το δρομολόγιο έχει ήδη καταχωριστεί στους ειδικούς διεθνείς πίνακες, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι δίνεται η δυνατότητα σε όποιον ταξιδέψει από την Καλαμάτα με την Air Berlin να κατευθυνθεί επίσης -μέσω άμεσης ανταπόκρισης στη Νυρεμβέργη- προς Λονδίνο, Βιέννη, Βερολίνο, Αμβούργο και Ντίσελντορφ.
Το Μάιο θα ξεκινήσουν και τα δρομολόγια Αθήνα - Καλαμάτα. Αυτό αποφασίστηκε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Aegean Airlines. Σύμφωνα με την απόφαση θα υπογραφεί τετραετής σύμβαση της Aegean Airlines με την TEMEΣ, ενώ τα δρομολόγια θα είναι δύο την ημέρα. Μάλιστα, ο αερομεταφορέας δεν αναμένεται να επιβαρυνθεί καθώς στην περίπτωση που το δρομολόγιο είναι ζημιογόνο η ΤΕΜΕΣ θα πληρώνει την ζημιά. Αντίθετα αν το δρομολόγιο είναι κερδοφόρο η ΤΕΜΕΣ θα συμμετέχει στα κέρδη.

”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”13/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου