Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Εκθεση μεσσηνιακών προϊόντων στο μετρό του Συντάγματος ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΑΝΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΠΑΤΖΕΛΗ

image image

Το μέλλον της ελληνικής γεωργίας είναι θέμα περιφερειακό, ποιοτικό και περιβαλλοντικό. Είναι ζήτημα του κάθε πολίτη και του κάθε παραγωγού». Με αυτά τα λόγια η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνα Μπατζελή εγκαινίασε χθες την έκθεση παραδοσιακών μεσσηνιακών προϊόντων που διοργανώνει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας στον εκθεσιακό χώρο του σταθμού μετρό στο Σύνταγμα, σε συνεργασία με Μεσσήνιους παραγωγούς.
Η κ. Μπατζελή κατά τη σύντομη ομιλία της έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη σχέση παραγωγού και καταναλωτή, ενώ παράλληλα μετέφερε τη δέσμευση της κυβέρνησης για τη στήριξη όλων των προσπαθειών που γίνονται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για την προώθηση της μεσογειακής διατροφής και του διατροφικού ζητήματος γενικότερα. Στη συνέχεια η κ. Μπατζελή περιηγήθηκε στα περίπτερα της έκθεσης ξεναγούμενη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Καραμπάτο και συνοδευόμενη από τους βουλευτές Δημήτρη Κουσελά και Οδυσσέα Βουδούρη. Εκεί είχε την ευκαιρία να συζητήσει για λίγα λεπτά με τους εκθέτες παραγωγούς. Η τιμή του ελαιολάδου αλλά και θέματα ποιοτικής πιστοποίησής του κυριάρχησαν στους σύντομους αυτούς διαλόγους με την υπουργό.
Η κίνηση της έκθεσης κατά την πρώτη ημέρα σίγουρα μπορεί να χαρακτηριστεί ιδιαιτέρως ικανοποιητική, αφού πριν ακόμα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης, πλήθος κόσμου είχε κατακλύσει το χώρο. Οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, να γευθούν αλλά και να αγοράσουν ελαιόλαδο, ελιές, παστέλι, ζυμαρικά, ποτά, καθώς και άλλα παραδοσιακά προϊόντα της Μεσσηνίας, τα οποία φάνηκε για μία ακόμη φορά ότι αποτελούν πόλο έλξης για τους καταναλωτές. Η διοργάνωση αυτή στο κέντρο της Αθήνας εντάσσεται στο πρόγραμμα προβολής της Μεσσηνίας και της τοπικής γαστρονομίας, το οποίο υλοποιεί το Επιμελητήριο του σε Ελλάδα και εξωτερικό, με σκοπό την αξιοποίηση όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι και αύριο, 28 του μήνα, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ.

Ο καπετάνιος για το ελαιόλαδο

image

Παρών στα εγκαίνια της έκθεσης παραδοσιακών μεσσηνιακών προϊόντων ήταν ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, όπως συμβαίνει πάντα σε εκδηλώσεις που αφορούν τη Μεσσηνία. Ο κ. Κωνσταντακόπουλος μάλιστα εντυπωσιάστηκε από ένα φυλλάδιο του Επιμελητηρίου σχετικά με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ελαιόλαδου έναντι των σπορέλαιων, και όπως βλέπετε και στη φωτογραφία, το μελέτησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι εκθέτες
Στην έκθεση προβολής των παραδοσιακών μεσσηνιακών προϊόντων συμμετέχουν με δικό τους περίπτερο οι εξής εταιρείες και φορείς: Παπαδημητρίου Χ.Κ., “Αgrovim”, ΕΑΣ Μεσσηνίας, Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, Σκαρπαλέζος Γ. - Μαρίνης Σ., Αδάμ Δ. Μπουλουλής & ΣΙΑ, Π.Β. Παναγιωτόπουλος & Υιοί, Μ.&Θ. Κοντόπουλος, “Κάπα Ευμελείν”, Αφοί Λάμπου, Οινομεσσηνιακή, Ποτοποιία Καλλικούνη, Οινοποιία Τσαβολάκη, Ποτοποιία Κωστέα, Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας “Ο Νέστωρ”, “Νέα Εποχή” Α.Σ. Γαργαλιάνων, Ζυμαρικά Α. Πιφέας, “Βιοτή”, “Manifoods”, καθώς και το ξενοδοχείο “Elite City Resort”.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 27/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου