Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΜΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΚΑΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΓΡΑΦΕΙΑ Διαρρήκτες αλώνισαν το Σαββατοκύριακο στη Νομαρχία

Στα γραφεία της Νομαρχίας πίστευαν πως θα κάνουν γερή μπάζα άγνωστοι διαρρήκτες που... αλώνισαν στο Διοικητήριο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο του ισογείου και έφυγαν με ένα λάπτοπ και 3 κινητά τηλέφωνα που βρήκαν στο γραφείο του αντινομάρχη Κοινωνικών Υποθέσεων, Δημήτρη Καφαντάρη. Ακόμα, άρπαξαν 40 ευρώ σε κέρματα που βρήκαν σε ανοιχτό συρτάρι γραφείου στο ισόγειο.
Οι άγνωστοι δράστες εικάζεται πως μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο του συγκεκριμένου ισόγειου γραφείου, που είναι στην ανατολική πλευρά του κτηρίου. Εκαναν τη βόλτα τους στους ορόφους και επέλεξαν να χτυπήσουν 7 γραφεία στον 5ο
και τον 6ο όροφο. Πιθανότατα χρησιμοποιώντας λοστό, ξεχαρβάλωσαν τις πόρτες και ξήλωσαν τις κλειδαριές. Ανάμεσα στα γραφεία που διέρρηξαν ήταν του κ. Καφαντάρη στον 5ο όροφο, στον 6ο του επικεφαλής του νομαρχιακού συνδυασμού “Ανατροπή” Χ. Μαλαπάνη, της ΑΔΕΔΥ και της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Προγραμματισμού.
Ο κ. Καφαντάρης, όπως και οι υπάλληλοι των άλλων γραφείων, βρήκαν τις πόρτες των γραφείων τους διάπλατα ανοιχτές νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Λίγο μετά τις 8 το πρωί ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια, αστυνομικοί της οποίας μαζί με άντρες της Σήμανσης ερεύνησαν τους χώρους που είχαν παραβιαστεί. Ο αντινομάρχης κατά τη διερεύνηση που έκανε μετά τη διαπίστωση της διάρρηξης στα αρχεία του, για να ελέγξει εάν του λείπει κάτι ακόμα, προβληματιζόταν τι ήταν αυτό που “προκάλεσε” τους διαρρήκτες.
Πάντως, η είσοδος των αγνώστων στη Νομαρχία φέρνει και πάλι στο προσκήνιο το ζήτημα φύλαξης των δημοσίων κτηρίων. Από τη μεριά του ο νομάρχης Μεσσηνίας Δ. Δράκος σε δήλωσή του παρατήρησε μεταξύ άλλων: “Θα εξετάσουμε πού ακριβώς χωλαίνει το σύστημα φύλαξης και προστασίας του κτηρίου, για να προσπαθήσουμε να το ενισχύσουμε”. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με όσα τού μεταφέρθηκαν από την Ασφάλεια, είπε πως “δεν πρόκειται περί σοβαρής υπόθεσης” και σημείωσε ότι θα υποβληθεί μήνυση κατά αγνώστων.

Κ.Δ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 20/10/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου