Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

“Λίγη υπομονή” ζήτησαν οι υπουργοί για Καϊάφα και Παραδείσια - Τσακώνα


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ
Σε αναμονή ορισμού της συνάντησης με τους υπουργούς Υποδομών και Περιβάλλοντος, για το θέμα της διέλευσης του αυτοκινητόδρομου Πάτρα - Πύργος - Τσακώνα, είναι οι νομάρχες Μεσσηνίας και Ηλείας. Για το θέμα αυτό, αλλά και για την ανακατασκευή του τμήματος του εθνικού δρόμου Παραδείσια - Τσακώνα που παρουσιάζει καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση, θα γίνει ειδική ενημερωτική συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Μεσσηνίας, παρουσία του υπηρεσιακού στελέχους του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση.
Αυτά απάντησε ο νομάρχης Δημήτρης Δράκος σε ερωτήσεις των επικεφαλής της “Συνεργασίας” Θανάση Πετράκου και της “Ανατροπής” Χρήστου Μαλαπάνη, προχθές το βράδυ στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
«Για το Δυτικό Αξονα και τη διέλευση από τον Καϊάφα έχουμε ζητήσει με το νομάρχη Ηλείας κ. Καφύρα συνάντηση με τους υπουργούς Ρέππα και Μπιρμπίλη και είμαστε σε συνεννόηση με το νομάρχη Αχαΐας κ. Κατσικόπουλο. Μετά από 10 ημέρες, μας είπαν, γιατί δεν είχαν γενικούς γραμματείς», σημείωσε ο κ. Δράκος - ενώ ανέφερε ότι εκεί θα δουν και το ζήτημα του σιδηροδρόμου. Επεσήμανε επίσης πως για την Ολυμπία οδό και για το Παραδείσια - Τσακώνα έχει συνεννοηθεί με τον κ. Καρνέση και με το Γιώργο Κωστόγιαννη (διευθυντής του γραφείου
του κ. Ρέππα, μηχανικός και μέχρι πρότινος στέλεχος στη ΔΕΚΕ με έδρα την Τρίπολη), και παρατήρησε πως του ζήτησαν λίγο χρόνο για ενημέρωση και στο Νομαρχιακό. Ο κ. Δράκος πληροφόρησε ότι για το Παραδείσια - Τσακώνα κουβέντιασε με παράγοντες και, σύμφωνα μ’ αυτούς, «τα οφειλόμενα 10 εκ. ευρώ είναι πιστοποιημένες εργασίες και θα πληρωθούν. Δεν υπάρχει θέμα για τη συνέχιση της απρόσκοπτης χρηματοδότησης του έργου».
Γ.Σ. "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου