Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Ταινία από Σουηδούς για τη Μεσσηνία και το λάδι


ΗΚαλαμάτα θα είναι μία από τις περιοχές, που θα περιλάβει η ταινία “Greece Special” με τεχνική HD, διάρκειας 50 λεπτών, την οποία θα γυρίσει στη xώρα μας η σουηδική εταιρεία παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών σειρών “Frebergrodution”. Η ταινία θα έχει θέμα το ταξίδι σε συνδυασμό με τα τρόφιμα και τη διατροφή και στην Καλαμάτα ο φακός θα εστιάσει στο λάδι και τις ελιές. Οι παραγωγοί ενδιαφέρονται επίσης να προβάλουν τον τουριστικό προορισμό “Costa Navarino” και το παλιό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου. Ο υπεύθυνος της σουηδικής εταιρείας, Λαρς Φρένεσεν, έρχεται σήμερα στην Ελλάδα συνοδευόμενος από τον Μεσσήνιο Θανάση Ψαρούλη και θα φιλοξενηθεί από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Τις πληροφορίες αυτές δημοσιοποίησε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωσή του “η ταινία συνδέεται και υποστηρίζει στην πράξη τη δική του συνολική προσπάθεια για ανάδειξη των παραδοσιακών προϊόντων της Μεσσηνίας στην ελληνική αγορά και σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού”.
Συμμετοχή στην παραγωγή της ταινίας έχει και ο μεγάλος γνωστός εμπορικός οίκος εισαγωγής ελληνικών τροφίμων ποιότητας “Fontana” με ιδιοκτήτη τον κυπριακής καταγωγής επιχειρηματία Φρίξο Παπαδόπουλο. Η “Fontana” είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας λαδιού και ελιάς στη Σκανδιναβία.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας: “Η ταινία ανταποκρίνεται στη σύγχρονη στροφή του ανεπτυγμένου κόσμου προς τη μεσογειακή διατροφή και τα προϊόντα ποιότητας, στα οποία συγκαταλέγονται το λάδι και η ελιά της Καλαμάτας. Από την παραγωγό εταιρεία έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον να συμπεριλάβει σε αυτή και πλάνα από το συγκρότημα “Costa Navarino” της εταιρείας TEMES, που περιβάλλεται από ελαιώνα, καθώς και από το παλιό ελαιοτριβείο Σκαρπαλέζου. Ενα τέτοιο ελαιοτριβείο είναι πρωτόγνωρο για το τηλεοπτικό κοινό της Σκανδιναβίας.
Εξάλλου, από τον εκδοτικό οίκο “Boniers” θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2010 το βιβλίο της κ. Πασχαλίδου για την ελληνική διατροφή, με συνταγές φαγητών, που περιλαμβάνει και τη Μεσσηνία”.
"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 11/11/2009

3 σχόλια:

  1. Τι επρεπε να γινει για να μας κανουν ταινία????

    (1)Να μαζευουν το λαδι οι συνανθρωποι μας απο την Αλβανια η και απο αλλες περιοχες των Βαλκανιων και αλλου...και μετα να χαιρομαστε οτι εχουμε μεσσηνιακο ελαιολαδο. Υποψιν εμεις πινουμε τον καφε μας στην πλατεια..και ειμαστε ζαμανφου αλλα δε μας αρεσει που μαζευουν αλλοδαποι τα χωραφια μας!!! Σαν να περιμενουμε να μαζευτουν απο θαυμα μονα τους.

    (2)Εναν εβραιο καριολη εφοπλιστη, που σηκωνει τουριστικες μοναδες γαμωντας τα παντα και περηφανευοντας πως εχει τις καλυτερες περιβαλλοντικες μελετες ολων των εποχων (και απο τη Σουηδια φερμενες μερικες) και που αν δεν εκανε αυτος τιποτα δεν θα φτιαχνονταν οι κωλοδρομοι ουτε θα ειχε πτηση για φρανκφουρτη το αεροδρομιο κλπ.

    Ε δεν ειμαστε μιζεροι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε, εσύ είσαι σίγουρα μίζερος, άδικος και υπερβολικός. Είσαι εκτός πραγματικότητας νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι εγκαθετοs
    εαν δεν υπηρχε ο τουρισμοσ ρε κοροιδο θα πειναγαμε αλλα μαλλον ασχετοσ θα εισαι γιαυτο τα λες

    ΑπάντησηΔιαγραφή