Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

Συμφωνούν με σύμβαση παραχώρησης Κ. Σπυρόπουλος και Γ. Χρονόπουλος

Οι δήμαρχοι Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος και Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος συμφωνούν να διερευνηθεί η δυνατότητα τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών οδικών αξόνων, ώστε να κατασκευαστούν οι μεγάλοι δρόμοι της Μεσσηνίας από τις κοινοπραξίες “Μορέας” και “Ολυμπία οδός”.
Ο κ. Χρονόπουλος χαρακτηρίζει την πρόταση της “Ε” «ενδεδειγμένη λύση», ενώ ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνει ότι πρέπει να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια, αρκεί να γίνουν οι δρόμοι. Παράλληλα προτείνει να κατασκευαστεί περιφερειακός αυτοκινητόδρομος βορειοδυτικά της Μεσσήνης, ώστε τα αυτοκίνητα που κινούνται προς και από την Πυλία να μη χρειάζεται να διασχίσουν τον πολεοδομικό ιστό.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος δήλωσε στην “Ε”: «Αν υπάρχει τρόπος να λυθούν τα νομικά προβλήματα, θεωρώ ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση, για να μπορέσουμε σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να έχουμε την κατασκευή του δρόμου, ώστε να μην μείνουμε στις μελέτες».
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Κώστας Σπυρόπουλος απάντησε ως εξής: «Πρέπει να γίνει οποιαδήποτε ενέργεια για να δούμε ένα καλύτερο αύριο. Ο,τι χρειάζεται, οι αρμόδιοι να το φροντίσουν για να “περπατήσουμε”. Από εκεί και μετά, αυτό που ενδιαφέρει τη Μεσσήνη είναι ό,τι γίνει να είναι σωστό. Ας μην ξεχνούμε ότι δημιουργούνται και άλλες περιοχές τουριστικής ανάπτυξης στο νομό - όπως αυτή στη Μπούκα Μεσσήνης. Ελπίζουμε λοιπόν, οτιδήποτε δημιουργηθεί και κατασκευαστεί να είναι σε συμφωνία με τη σωστή λειτουργία όλων των δήμων. Οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν έργα. Εμείς προτείνουμε για τις ανάγκες μετακίνησης προς Πύλο να δημιουργηθεί περιφερειακός αυτοκινητόδρομος βορειοδυτικά της Μεσσήνης, ώστε να μην διασχίζει ο αυτοκινητόδρομος τον πολεοδομικό ιστό».
Θ.Λ.”ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 12/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου