Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΟΨΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ “COSTA NAVARINO” Σύσκεψη στη Νομαρχία για αναβάθμιση του αεροδρομίου

image

Σύσκεψη, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας, θα γίνει τη Δευτέρα στις 11 το πρωί στη Νομαρχία Μεσσηνίας. Ενόψει της λειτουργίας του τουριστικού προορισμού “Costa Navarino” κρίνεται αναγκαία η πραγματοποίηση έργων στον αερολιμένα ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τις νέες πτήσεις και την αυξημένη επιβατική κίνηση. Υπενθυμίζουμε ότι το Μάιο θα ξεκινήσουν 2 ή 3 καθημερινά δρομολόγια Καλαμάτα - Αθήνα τα οποία θα εκτελεί η Aegean
Airlines. Παράλληλα θα ξεκινήσουν εβδομαδιαία αεροπορικά δρομολόγια Καλαμάτα - Νυρεμβέργη το οποίο θα εκτελεί η εταιρεία Αir Berlin και 3 δρομολόγια για Μόναχο, Φρανκφούρτη και Ανόβερο τα οποία θα εκτελεί η ΤuiFly.
Σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη τα έργα ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας που περιλαμβάνει το μάστερ πλαν της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι: Επέκταση του κτηρίου του αεροσταθμού, προϋπολογισμού 8,8 εκ. ευρώ. Επέκταση δαπέδου αεροσκαφών και συνδετήριοι τροχόδρομοι, προϋπολογισμού 4,50 εκ. ευρώ. Απαλλοτρίωση έκτασης 40 στρεμμάτων για την επέκταση του δαπέδου αεροσκαφών και για βοηθητικές εγκαταστάσεις. Το συνολικό κόστος των 15 εκ. ευρώ έχει υπολογιστεί σε τιμές του 2002.
Στην μεθαυριανή σύσκεψη έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο υποδιοικητής της ΥΠΑ Αναστάσιος Κόκκινος, ο διοικητής της 120 ΠΕΑ σμήναρχος Μιχάλης Θεοδωράκης, ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, ο πρόεδρος της Οlympic Air Ανδρέας Βγενόπουλος, ο πρόεδρος της Aegean Airlines Θεόδωρος Βασιλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Γιώργος Καραμπάτος, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Σπύρος Λαγωνικάκος και αυτοδιοικητικοί παράγοντες.

Θ.Λ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 14/11/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου