Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ Στα 35 εκ. ευρώ η κατασκευή του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος ΑΒΕΒΑΙΗ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Δ’ ΚΠΣ

Στα 35 εκ. ευρώ, χωρίς τις απαλλοτριώσεις, ανέρχεται το κόστος κατασκευής του νέου δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος, με γέφυρες στον Πάμισο και στον Αρι και 8 ισόπεδους κόμβους.
Αυτό επεσήμανε χθες ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ενημερώνοντας πως οι αρμόδιες επιτροπές της Νομαρχίας παρέλαβαν τις οριστικές μελέτες του σημαντικού αυτού έργου. Η χρηματοδότηση για την κατασκευή του δρόμου είναι όμως από πολύ δύσκολη έως αβέβαιη, καθώς το Δ’ ΚΠΣ έχει πολύ λίγα χρήματα για έργα οδοποιίας.
Ο κ. Αναστασόπουλος παρατήρησε ότι για τη μελετητική ωριμότητα του έργου απομένουν διάφορες εγκρίσεις, όπως αυτή των περιβαλλοντικών όρων. Η περιβαλλοντική μελέτη έχει κατατεθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες ενημέρωσης και γνωμοδότησης από το Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ο καινούργιος αυτός δρόμος που προβλέπεται να φτιαχθεί σε απόσταση 500 - 800 μέτρων από τη θάλασσα, θα είναι 4ιχνος με διαχωριστικό στηθαίο ασφαλείας. Οι 8 κόμβοι (3 κυκλικοί σε Αρι - Διασπορά και Νέα Είσοδο, 2 στην Μπούκα και από 1 σε Ανάληψη, Βελίκα και στην έξοδο στο Ριζόμυλο) θα είναι ισόπεδοι. Θα κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο και η υψομετρική διαφορά του δρόμου με τις παρόδιες ιδιοκτησίες θα είναι η μικρότερη δυνατή. Τέλος, προβλέπεται και η απορροή των όμβριων υδάτων.

Γ.Σ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 23/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου