Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΟΥ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥ Νεκρός στο λιμάνι ο Κώστας Καρέλιας

image image

Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία Κώστα Καρέλια είναι σταθμευμένο μπροστά από τη θαλαμηγό “Ιωάννα“

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Μεσσηνίας από τον τραγικό θάνατο του Κώστα Ιωάν. Καρέλια, μεγαλομετόχου και αντιπροέδρου της μεσσηνιακής καπνοβιομηχανίας. Η σύζυγός του Μίνα, η κόρη του Ιωάννα, συγγενείς και φίλοι, θα του απευθύνουν σήμερα τον ύστατο χαιρετισμό, στις 2 το μεσημέρι στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων στο Α‘ νεκροταφείο Αθηνών.

Ο 62χρονος επιχειρηματίας ανασύρθηκε νεκρός χθες στις 9.20 το πρωί από το λιμάνι της Καλαμάτας. Νωρίτερα, εργαζόμενοι και ψαράδες είχαν δει το άψυχο σώμα του να επιπλέει στη νοτιοανατολική πλευρά του λιμανιού, κοντά στο πλοίο “Νίσυρος“, και ειδοποίησαν το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο επιχειρηματίας έπεσε για άγνωστο λόγο στη θάλασσα από τη θαλαμηγό “Ιωάννα“ η οποία ελλιμενίζεται μπροστά από το Λιμεναρχείο.
Ο Κώστας Καρέλιας είχε δώσει στη θαλαμηγό το όνομα της κόρης του και συνήθιζε να περνάει πάρα πολλές ώρες στο σκάφος. Προχθές το βράδυ δείπνησε σε ταβέρνα της μαρίνας. Αργότερα, όπως φαίνεται, πήγε στη θαλαμηγό και -σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- είτε έχασε τις αισθήσεις του είτε απλώς γλίστρησε, με συνέπεια να πέσει στη θάλασσα. Νωρίς το πρωί, όσοι είδαν το αυτοκίνητο του επιχειρηματία σταθμευμένο μπροστά από τη θαλαμηγό δεν ανησύχησαν, γιατί ήταν μια συνηθισμένη εικόνα καθώς συχνά ο 62χρονος καθόταν στο σκάφος.
Ερευνα για τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Κώστα Καρέλια διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, και σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Τα μέχρι τώρα στοιχεία αποκλείουν επίσης την περίπτωση αυτοκτονίας και δείχνουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για ατύχημα. Σήμερα οι ιατροδικαστές θα διενεργήσουν νεκροψία - νεκροτομή στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, για να διαπιστωθεί η αιτία θανάτου.
Ο Κώστας Καρέλιας ζούσε μια ήρεμη ζωή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, και πολλές φορές βοηθούσε τους συνανθρώπους του χωρίς να δημοσιοποιεί τις ευεργεσίες. Η σύζυγός του Ασημίνα και η κόρη του Ιωάννα αποφεύγουν επίσης τη δημοσιότητα. Ο Κώστας Καρέλιας ήταν γιος του Ιωάννη και της Ναυσικάς Καρέλια και πρώτος ξάδελφος του Γεωργίου Καρέλια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της καπνοβιομηχανίας για το Μάιο, ο Κώστας Καρέλιας ήταν ο μεγαλύτερος μέτοχος κατέχοντας ποσοστό 42,62% του μετοχικού κεφαλαίου - δηλαδή 1.176.280 κοινές μετοχές με ψήφο. Με απόφαση του Δ.Σ. της Καπνοβιομηχανίας “Καρέλια” θα διατεθούν στη μνήμη του 500.000 ευρώ σε κοινωφελή ιδρύματα και για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Θ.Λ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 24/12/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου