Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΟ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ της ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ

Χρονιάρες μέρες που είναι είπα να μην γκρινιάξω αλλά όταν διαπιστώνω ότι κάποιοι μας δουλεύουν για να καλύψουν τις ολιγωρίες τους δεν μπορώ να το αφήσω έτσι.
Στις 8 Δεκεμβρίου, στην εφημερίδα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” ο δήμαρχος Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος και ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος μας ανακοίνωσαν την προσφορά χρήσης κτηρίου από το καπετάν Βασίλη και τον μητροπολίτη Μεσσηνίας για τη στέγαση του Κέντρου Εικονικής Αναπαράστασης της Ναυμαχίας σε κτήριο που τους ανήκει από κοινού.
Τρεις μέρες πριν τη λήξη του ΚΠΣ (31/12/2009) στο συγκεκριμένο κτήριο δεν έχει μπει ούτε μια μυστριά λάσπη, δεν έχει γίνει ούτε η μικρότερη παρέμβαση για την αποκατάσταση του κτηρίου ώστε να μπορεί να στεγαστεί το κέντρο αναπαράστασης. Και δεν ευθύνεται γι' αυτό φυσικά η ΤΕΜΕΣ αλλά ο δήμος και η νομαρχία που ξύπνησαν αργά γιατί δεν ήταν ποτέ δυνατόν να γίνουν οι παρεμβάσεις μέσα σε 20-22 ημέρες.

Από το 2007 είχε αναγγελθεί η λειτουργία του κέντρου στα παλιά σφαγεία αλλά στο παρά πέντε ανακάλυψαν ότι το κτήριο έχει προβλήματα στατικότητας. Στο παρά ένα τους ήρθε η ιδέα για το κτήριο του καπετάνιου και της εκκλησίας αλλά....το πουλάκι πέταξε.
Αν όλα αυτά δεν είναι ανικανότητα και αναποτελεσματικότητα της δημοτικής αρχής τότε πως αλλιώς να χαρακτηρίσει κάποιος την ευκαιρία που χάθηκε;
Πιθανόν να προσβλέπουν σε χρηματοδότηση του κέντρου από τον καπετάνιο και γιαυτό να μην έκαναν ότι έπρεπε ώστε να μη χαθούν τα χρήματα της κοινότητας. Αυτές όμως δεν είναι λύσεις και δεν μειώνουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής.



Κώστας....

Για του λόγου το αληθές παραθέτω σχετικό δημοσίευμα στην "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" της 21/10/2009

Σύντομα ξεκινούν οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου εικονικής αναπαράστασης της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, στα παλιά σφαγεία της Πύλου. Σύμφωνα με το δήμαρχο Πύλου Γιώργο Χρονόπουλο οι διαδικασίες προχωρούν πολύ γρήγορα και τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέχρι το τέλος του 2009. Τα παλιά σφαγεία δεν λειτούργησαν ποτέ από το 1962 που κατασκευάστηκε το κτήριο σε ύψωμα πριν την είσοδο της Πύλου. Τις εγκαταστάσεις επισκέφθηκε χθες ο αντινομάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ Κώστα Κυριακούλη και το μηχανικό ειδικό συνεργάτη του δήμου Θανάση Μαντόγιαννη. Ο κ. Αναστασόπουλος ζήτησε άμεσα να εκκενωθεί ο χώρος για να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις. Μιλώντας στην “Ε” ο αντινομάρχης αναφέρθηκε στη μοναδικότητα της θέσης -από άποψη και τουριστικού ενδιαφέροντος- που βρίσκεται το κτήριο των 100 περίπου τ.μ. σε μια έκταση 4 στρεμμάτων.


Από τη μεριά του ο δήμαρχος Πύλου υπογράμμισε πως η διαμόρφωση του χώρου θα γίνει με τη συνδρομή του καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου, ενώ το λογισμικό ετοιμάζεται από τη Νομαρχία και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Οσον αφορά στην προώθηση του έργου ο δήμαρχος είπε πως χρειάστηκε 1 χρόνος για την έκδοση της οικοδομικής άδειας η οποία δεν υπήρχε. Στην ολοκλήρωσή τους οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν χώρο όπου θα γίνεται η εικονική αναπαράσταση της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, μουσείο με εκθέματα σχετικά με την ιστορική ναυμαχία, υπαίθριο αμφιθέατρο, ένα περίπτερο τουριστικής προβολής για τη διάθεση τοπικών προϊόντων καθώς και ένα αναψυκτήριο. Επιπλέον θα δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης εξωτερικά του περιφραγμένου χώρου.



Κ.Δ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 21/10/2009




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου