Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Προσφορές από 5 εταιρείες για Θεσσαλονίκη - Καλαμάτα

Πέντε εταιρείες υπέβαλαν προτάσεις στο διαγωνισμό της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για την εξυπηρέτηση συνολικά 24 άγονων γραμμών, μεταξύ των οποίων και γραμμή Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα, κατά το χρονικό διάστημα από 1η Απριλίου 2010 ώς 31 Μαρτίου 2012.
Πρόταση για τη σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη έχει καταθέσει -σύμφωνα με ανακοίνωσή της- η Aegean Airlines, καθώς και η Sky Express, όπως δήλωσε στην «Ε» χθες το βράδυ ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μιλτιάδης Τσαγκαράκης. Δεδομένο για τη συγκεκριμένη γραμμή θεωρείται και το ενδιαφέρον της Olympic Air -που επίσης μετέχει στο διαγωνισμό-καθώς ήταν η εταιρεία που την εξυπηρετούσε τα τελευταία χρόνια. Εξάλλου και οι υπόλοιπες δύο εταιρείες, η με έδρα τη Θεσσαλονίκη Astra Airlines, καθώς και η Athens Airways, εκτιμάται ότι θα θα περιλάβουν στις προτάσεις τους και τη γραμμή Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα, για την οποία είχαν καταθέσει προσφορά πέρυσι το καλοκαίρι στον ανάλογο διαγωνισμό της ΥΠΑ, ο οποίος ακυρώθηκε όμως μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, η τιμή αναφοράς του κάθε εισιτηρίου για το Θεσσαλονίκη-Καλαμάτα φθάνει τα 84 ευρώ για απλή διαδρομή και οικονομική θέση. Οι πτήσεις με τις οποίες θα καλύπτεται το δρομολόγιο είναι, δύο το χειμώνα με σύνολο 30 προσφερόμενων θέσεων την εβδομάδα, και τρεις το καλοκαίρι με σύνολο προσφερόμενων θέσεων τις 54 ανά εβδομάδα.

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 14/01/2010

2 σχόλια:

  1. Γνωρίζετε πότε πρόκειται να γίνει ο διαγωνισμός?
    Ενδιαφέρομαι να βγάλω εισιτίρια για το Πάσχα και πρέπει να το ξέρω όσο το δυνατό πιο σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί τα δρομολόγια θα εκτελούνται μέχρι 31/03/2010. Για μετά θα έπρεπε να έχει γίνει ο διαγωνισμός που ακυρώθηκε λόγω εκλογών. Δεν γνωρίζω κάτι για αυτό όμως. Μπες στην παρακάτω διεύθυνση μήπως και βρεις κάτι ή μήπως μπορέσεις και πάρεις πληροφορίες τηλεφωνικώς.

    http://www.pamediakopes.gr/airports/kalamata-airport.aspx

    ΑπάντησηΔιαγραφή