Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

ΚΑΛΑΜΑΤΑ Αλωνίζουν οι κλέφτες στο Νοσοκομείο

image
Αλωνίζουν οι κλέφτες στους διαδρόμους και τα πάρκινγκ του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Οι “μακρυχέρηδες“ ανοίγουν πόρτες γραφείων και θαλάμων αρπάζοντας χρήματα, κινητά, κλειδιά, μέχρι και… μπουφάν. Κλοπές σημειώνονται και εκτός του κτηρίου, σε αυτοκίνητα που είναι σταθμευμένα στα πάρκινγκ του Νοσοκομείου. Στο εκκλησάκι το παγκάρι είναι πάντα άδειο, ενώ κλοπές έχουν σημειωθεί και στο κυλικείο.
Οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συνοδοί τους ανησυχούν ιδιαίτερα, καθώς το φαινόμενο των κλοπών είναι καθημερινό. Οι κλοπές αυξήθηκαν μετά τα Χριστούγεννα, ενώ κανένα ουσιαστικό μέτρο ασφαλείας δε φαίνεται να λαμβάνεται για την αποτροπή των δραστών. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Κώστας Χαραλαμπόπουλος έθεσε το πρόβλημα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και μίλησε στην “Ε“ για την δράση των κλεπτών. Μιλώντας στην “Ε“ ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να εφαρμοστεί το πρωτόκολλο φύλαξης του Νοσοκομείου και το ωράριο του επισκεπτηρίου, το οποίο όπως δεν εφαρμόζεται… ανοίγει τις πόρτες σε κάθε επίδοξο κλεφτρόνι, το οποίο -πιστεύει- πως δρα οργανωμένα μέσα από καλά διαβασμένες για το κτήριο σπείρες. Επιμένει πως η τήρηση του επισκεπτηρίου θα επιλύσει σε σημαντικό βαθμό το πρόβλημα και σε αυτό ζητά και τη συνεργασία των πολιτών. Παραδέχεται ωστόσο πως δεν υπάρχει τίποτα να σταματήσει εκείνον που θέλει να κλέψει, αφού όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και στους διαδρόμους συχνά δε βρίσκεται κανείς να ρωτήσει που και γιατί πάει ο κάθε πολίτης, ακόμα και σε ώρες αδικαιολόγητες.
Οι χώροι που φτάνουν οι δράστες δεν είναι πάντα εύκολα προσβάσιμοι. Σε πρόσφατη περίπτωση πέρασαν από το παραθυράκι του κλιμακοστασίου στον ακάλυπτο και από εκεί μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο και έκλεψαν γραφείο του υπογείου. Σε άλλες περιπτώσεις εκμεταλλεύονται ολιγόλεπτη απουσία γιατρών, νοσηλευτών, τεχνικού προσωπικού ή συνοδών ασθενών αρπάζοντας ότι βρουν μπροστά τους. Πρόσφατα έχει παρατηρηθεί να παραβιάζουν πόρτες που οδηγούν σε ντουλάπες του προσωπικού. Να σημειωθεί δε, ότι πρόσφατα ψάχνοντας εργαζόμενοι για αντικείμενα που είχαν κλαπεί από συνάδελφό τους, βρήκαν στον περίβολο του κτηρίου πεταμένα πράγματα που είχαν κλαπεί παλαιότερα. Ακόμα, βρέθηκαν εργαλεία που είχαν χαθεί κρυμμένα μέσα σε ένα φρεάτιο.
Οσο για τη φύλαξη, o κ. Χαραλαμπόπουλος μας είπε πως τους χώρους των επειγόντων και των δύο πάρκινγκ εντός του περιβόλου του κτηρίου τα έχει αναλάβει ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι. Οι υπόλοιποι χώροι φυλάσσονται από το προσωπικό
της υπηρεσίας φύλαξης του ίδιου του Νοσοκομείου. Πιστεύει δε πως η ουσιαστική εφαρμογή της φύλαξης με έμφαση σε νυχτερινές περιπολίες φυλάκων ανά ζεύγη και η επικουρική ενδεχόμενα συμβολή της Αστυνομίας με περιπολίες εξωτερικά θα συνεισέφερε και στην αύξηση του αισθήματος ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και θα λειτουργούσε αποτρεπτικά για τα κλεφτρόνια.
“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 14/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου