Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

Χωρίς ρεύμα εκκλησία και κοιμητήριο στην Αραπόλακκα

Θερμή παράκληση Συλλόγου Αραπολακαίων Πυλίας Μεσσηνίας του Δήμου Πύλου, προς:
α) Τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον κ. πρωθυπουργό των Ελλήνων Γεώργιο Παπανδρέου, τον κ. πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά.
β) Ολους τους αρχηγούς των κομμάτων -την κ. Αλέκα Παπαρήγα, τον κ. Αλέξη Τσίπρα, τον κ. Γεώργιο Καρατζαφέρη-, τον κ. υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, τον υπουργό Τύπου για τα ΜΜΕ
γ) Προς όλους τους βουλευτές του νομού Μεσσηνίας κατά αλφαβητική σειρά: κ. Οδυσσέα Βουδούρη, κ. Νάντια Γιαννακοπούλου, κ. Δημήτριο Κουσελά, κ. Γιάννη Λαμπρόπουλο, κ. Αντώνη Σαμαρά πρόεδρο της Ν.Δ., τον κ. δήμαρχο Γεώργιο Χρονόπουλο και το Δ.Σ. του Δήμου Πύλου Μεσσηνίας.
Κύριοι, είναι απαράδεκτο και αποτελεί ντροπή το 2010, η εκκλησία “Αγιος Δημήτριος“ και το κοιμητήριο του χωριού Αραπόλακα Πυλίας Μεσσηνίας του Δήμου Πύλου, να μην έχει ρεύμα! Γι‘ αυτό υποβάλλουμε θερμή παράκληση σε όλους σας να
καταβάλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, το δίκαιο αίτημά μας να ικανοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν.
Γνωρίζουμε την πραγματικά δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά το ποσό που απαιτείται για να γίνει η επέκταση του δικτύου, σύμφωνα με την μελέτη της ΔΕΗ Καλαμάτας, ανέρχεται σε 19.000 ευρώ, και δεν νομίζουμε ότι θα δυσκολέψει την κυβέρνηση να το διαθέσει στο Δήμο Πύλου, προκειμένου να φύγει το σκότος και η αγανάκτηση των κατοίκων του χωριού Αραπόλακα Πυλίας Μεσσηνίας.
Εγώ, ως επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου, συνταξιούχος του ΙΚΑ με μηνιαίο μισθό 680,97 ευρώ, ευχαρίστως προσφέρω 2 μισθούς μου, δηλαδή 1.361,94 ευρώ, για να υλοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του χωριού μας.
Θέλω να πιστεύω ότι και εσείς θα καταβάλετε κάθε προσπάθεια, το αίτημα των κατοίκων να γίνει πραγματικότητα, ώστε το ιλαρό φως του Αγίου Πάσχα φέτος, να φωτίσει την εκκλησία «Αγιος Δημήτριος» και το κοιμητήριο του χωριού Αραπόλακα Πυλίας Μεσσηνίας. Επίσης, με την επέκταση του δικτύου της ΔΕΗ, θα μπορέσουν να πάρουν ρεύμα και άλλοι 10 περίπου ιδιοκτήτες, που έχουν κτίσει σπίτια πλησίον της εκκλησίας «Αγιος Δημήτριος».
Μετά τιμής
Αθανάσιος Στ. Λέκκας
Επίτιμος πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Αραπολακαίων Πυλίας Μεσσηνίας
«Η Υπαπαντή του Σωτήρος»

“ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 25/01/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου