Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

17 χρόνια στον Αλβανό που έκοψε χέρια και πόδια της γυναίκας του με αλυσοπρίονο

image

Mε αυτό το αλυσοπρίονο ακρωτηρίασε την 30χρονη γυναίκα

Ποινή κάθειρξης 17 ετών επέβαλε χθες το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου στον 39χρονο Αλβανό που πέρυσι τον Απρίλιο στην Καλαμάτα έκοψε με αλυσοπρίονο τα χέρια και τα πόδια τής εν διαστάσει συζύγου του. Η άτυχη 30χρονη γυναίκα, καθισμένη σε αναπηρικό καροτσάκι, κατέθεσε στο Δικαστήριο όσα βίωσε εκείνο το μοιραίο για τη ζωή της πρωινό του Σαββάτου
11 Απριλίου, στο διαμέρισμα του 2ου ορόφου της οδού Εθνικού Σταδίου 2. Η αποτρόπαια πράξη είχε συμβεί μπροστά στα μάτια των 2 παιδιών του ζευγαριού, ηλικίας 9 και 11 ετών τότε.
Ο 39χρονος Αλβανός αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί από την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας –όπου είχε μεταχθεί για τη δίκη-στις φυλακές Κορυδαλλού για να εκτίσει την ποινή του. Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Η εισαγγελέας αναγνώρισε μεν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, αλλά δε δέχτηκε τους ισχυρισμούς του ιδίου και των δικηγόρων του ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής και πως όταν τελούσε την πράξη του είχε το ακαταλόγιστο. Το δικαστήριο συμφώνησε με την εισήγησή της – πλην του προέδρου ο οποίος έκρινε πως δεν έπρεπε να αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο.
Τόσο η άτυχη πρώην σύζυγός του στην κατάθεσή της, όσο και ο ίδιος ο κατηγορούμενος στην απολογία του, γύρισαν πολλά χρόνια πίσω: στην αρχή της κοινής τους ζωής, από την οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Η δε γυναίκα διηγήθηκε επίσης τα όσα φρικτά έζησε πριν από έναν περίπου χρόνο.
Ακόμα, κατέθεσαν ο σύντροφος της γυναίκας με τον οποίο συζούσε στην Καλαμάτα, ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στην οδό Εθν. Σταδίου, καθώς και 2 αστυνομικοί.
Επίσης, καθώς δεν παρέστη ως μάρτυρας ο γιατρός που είχε κληθεί, αναγνώσθηκαν τα ιατρικά έγγραφα σχετικά με την κατάσταση της υγείας του θύματος.
Η ατμόσφαιρα στο δικαστήριο, εντός και εκτός της αίθουσας, ήταν πολύ φορτισμένη. Χαρακτηριστικό είναι πως η γυναίκα μετά την κατάθεσή της δεν άντεξε να  παραμείνει στην αίθουσα.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας και το Α.Τ. Γυθείου είχαν λάβει σημαντικά μέτρα αστυνόμευσης του χώρου των δικαστηρίων, ενώ ακόμα και η μεταγωγή του κατηγορούμενου από τη Σπάρτη στο Γύθειο έγινε από δύναμη της ΟΠΚΕ.
Να σημειωθεί πως τα 2 παιδιά του πρώην ζευγαριού για μεγάλο διάστημα μετά το τραγικό περιστατικό φιλοξενούντο σε ξενώνα του «Χαμόγελου του Παιδιού». Το τελευταίο όμως διάστημα επέστρεψαν στην Αλβανία, όπου ζουν με τους παππούδες απ‘ την πλευρά του πατέρα τους.

Κ.Δ. “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ” 23/02/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου